Basmacı: Okullara da siyaset soktunuz

Basmacı: Okullara da siyaset soktunuz

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Adalet ve Kalkınma Partisi Bozkurt İlçe teşkilat seçimlerinin İmam Hatip Ortaokulu’nda yapılmasını “Okullara da siyaset soktunuz” sözleri ile eleştirdi

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Adalet ve Kalkınma Partisi Bozkurt  İlçe teşkilat seçimlerinin İmam Hatip Ortaokulu’nda yapılmasını “Okullara da siyaset soktunuz” sözleri ile eleştirdi.

Bozkurt İmam Hatip Ortaokulu’nda kongre yapılmasını çok manidar bulduğunu ifade eden CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, “Eğitim kurumlarında eğitimcilerin ve öğrencilerin sesleri yankılanması lazım iken, hafta sonu Bozkurt İmam Hatip Ortaokulu AKP’nin kongresine ev sahipliği yaptı. Memlekette salon mu yok da İmam Hatip Okulu’nu seçtiniz?” dedi. “İnsanların değer bütünleri ile oynamayın” uyarısında bulunan Basmacı, “Din kisvesi altında insanların dini duygularını sömüre sömüre 15 yıl boyunca iktidarda kalan  AKP, okumuş oranın artması ile birlikte tabanını kaybetmekte, son dönemlerde bu gerçekten hareketle Atatürk’e sarılmaya, ondan meded ummaya başlamıştır” dedi.

KENDİNİZE GELİN
Bozkurt gibi bir ilçede kongrenin yapıldığı okul salonunda parti bayraklarının dalgalanmasnın ne derece doğru olduğunun sorgulanması gerektiğini de işaret eden Basmacı, “Hastasonu Pamukkale ilçe örgütümüzün kongresini binlerce kişinin katılımı ile merkezspor salonunda yaptık. Kimseye şirin görünme, gaz alma gibi bir zihniyetimiz olmadığı, doğru bildiğimizi savunmak için bazı değerleri kullanmadık. Bizim sahip çıktığımız ve savunduğumuz değerler Atatürk ve Cumhuriyettir. Kongreler partilerin yenilenme ve değişim süreçlerini içerir. Bu değişim ve yenilenmede okul gibi gelecek nesillerin şekilendiği hele helen İmam Hatiplerin kullanıldığı yerler değil, kamuya mal olmuş alanların tercih edilmesi gerekmektedir. Kendinize gelin” dedi.