BAŞKANLAR UMUT DAĞITTI, HER ŞEY GÜZEL OLUYOR
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci ve Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, düzenledikleri…
TOBB’a bağlı Oda Başkanları: “Üyelerimiz için birçok reform ve teşvik hayata geçti”
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci ve Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, düzenledikleri ortak basın toplantısıyla oda ve borsalar olarak üyeleri için birçok reform ve teşvik uygulamasının hayata geçtiğini söyledi.
Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda basın mensuplarıyla biraraya geldi.
Toplantıda ilk olarak konuşan Başkan Uğur Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’a bağlı kurumlar olarak Denizli’de faaliyet gösterdiklerini, Türkiye genelinde önemli hizmetler sağlandığını belirterek, “Üyelerimizin bizlere ilettiği sorunları çözmek ve taleplerini karşılamak üzere yoğun mesai harcıyoruz. Bu kapsamda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz hükümet nezdinde girişimlerde bulunuyor. Yakın dönemde bu çalışmalarımız sonucunda birçok alanda reform sayılabilecek düzenleme tamamlandı, yasa ve mevzuat değişiklikleri hayata geçti. Büyük reform alanları arasında Şirket Kuruluş İşlemleri, İcra-İflas Mevzuatı, İnşaat İzinleri ve Tapu İşlemleri, Dış Ticaret İşlemleri, Finansmana Erişim, Vergi Beyannamelerinin Birleştirilmesi vardır” dedi.
Erdoğan: Şirket kuruluşu için tek adres DTO
Şirket kuruluş işlemleri için farklı kurumlara gitmeye gerek kalmadan işlemlerin artık Denizli Ticaret Odası Ticaret Sicil Müdürlüğü’nden yapılabilir hale geleceğini dile getiren Başkan Erdoğan, “Tüm kuruluş işlemleri Odalarımızdaki Ticaret Sicil Müdürlüklerinde gerçekleşecek. 7 prosedür 1’e indi. İmza onayı ve defter onayı yalnızca Ticaret Sicil Müdürlüklerinde gerçekleşecek. Rekabet kurumu payı, Ticaret Sicil Müdürlüklerinde alınacak. Limited şirketlerde yüzde 25 sermaye blokajı kalkıyor. Maliye her şirkete yoklamaya gitmeyecek, sadece risk bazlı gidilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu kaydı otomatik gerçekleşecek” diye konuştu.
Finansmana erişimin kolaylaştırıldığını da aktaran Erdoğan, “Taşınır rehininin kapsamı genişletiliyor. Faiz, sigorta gibi hukuki getiriler, doğal ürün, ikame ürün, nihai ürün, alacaklar rehin edilebilecek. Hasat döneminde elde edeceği mahsulü çiftçimiz şimdiden rehin edip kredi kullanabilecek. Rehin paraya çevrilirken alınan vergi kesintileri (MTV, emlak vergisi vb.), rehinden sonraya taşınıyor. Böylelikle bankalar ipotek karşılığında daha kolay kredi verecek. Kredi kullanırken verilen ipotek, satış şerhi gibi işlemler elektronik olarak gerçekleştirilecek. Artık tapuya gitmeye gerek kalmayacak” diye konuştu.
Erdoğan, vergi beyannamelerinin basitleştirileceğini de dile getirerek, bir şirketin yılda 40-45 beyanname verdiğini, Muhtasar ve Sosyal Güvenlik Kurumu beyannameleri birleştirilmesi sonrasında bu beyanname sayısının 12 adet azalacağını söyledi.
Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan: Nefes ile üyelerimize destek olduk
Nefes Kredisi kapsamında Türkiye genelinde toplamda 681 bin firmaya 234 milyar lira destek sağlandığını belirten Erdoğan, “Denizli’den 554 firmaya 42 milyon 500 bin lira destek sağlandı. KOSGEB desteklerinden Türkiye genelinde 290 bin firmaya 8 milyar lira, Denizli’den 1.047 firmaya 17 milyon 507 bin 299 lira destek sağlandı. Ayrıca Kredi Garanti Fonu (KGF) Türkiye genelinde 364 bin firmaya 221 milyar lira kefalet verirken Denizli’den 6 bin 750 firmaya 3 milyar 550 milyon lira kefalet ile 3 milyar 900 milyon lira kredi sağlandı. Nefes Kredisi’ne Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank ve Vakıfbank aracılığıyla 2018’de de devam edilecek. Azami 200 bin liraya kadar olacak bu kredi aylık 1,09 faiz oranıyla 12 aylık eşit taksitle kullandırılacak” şeklinde konuştu.
Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci: İstihdam Seferberliği 2018’de de devam ediyor
İflas Ertelemelerin kalkacağını, Ticari Uyuşmazlıklarla ilgili önemli düzenlemelerin hayata geçirileceğini anlatan Başkan Müjdat Keçeci, 2017 yılındaki İstihdam Seferberliği ile Türkiye tarihindeki en yüksek kayıtlı istihdam rakamına ulaşıldığını ifade etti. Keçeci, “2017 yılında 10 milyon işçi için aylık 100 TL asgari ücret desteği sağlandı. Üyelerimize 10 milyar destek sağlandı. Yeni İşe Alınanlara SGK Prim ve Vergi Desteği ile tarihimizdeki en yüksek kayıtlı istihdam rakamı olan 14,6 milyon kişiye ulaştık. 2018’de de İstihdam Seferberliği devam ediyor. Teşvik miktarı aylık 887 TL. İşveren, işçisine net asgari ücret 1.603 TL ödeyecek. Kadınlar, gençler ve engellilerin istihdamında süre 1,5 yıla uzatıldı” şeklinde konuştu.
Keçeci, İş Uyuşmazlıklarında Zorunlu Arabuluculuk sisteminin de iş hayatına kolaylıklar sağladığını belirterek, “Dava açmadan önce arabulucuya başvurma şartı getirildi. Arabulucuya başvurmadan doğrudan iş mahkemesine açılan davalar usulden reddedilecek. İşe iade davaları da mahkemeden önce Arabulucuya gidecek” dedi.
Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili: 50 yıllık hayalimiz gerçek oldu
Türkiye Ürün İhtisas Borsası Kuruluş Kanunu’nun Resmî Gazete’de yayımlandığını belirten Başkan İbrahim Tefenlili, “50 yıllık hayalimiz gerçek oldu. Türkiye Ürün İhtisas Borsası’na TOBB ve 33 Ticaret Borsası ortak oldu. Bu borsanın yüzde 51 hissesi TOBB ve Ticaret Borsalarının” diye konuştu.
Lisanslı depoculuk teşvik ve desteklerinden de bahseden Tefenlili, “Üretici örgütleri ve ÇKS’ye kayıtlı üreticiler lisanslı depoya ürün koydukları takdirde, daha önce yarısı karşılanan kira ücretinin tamamı 6 ay süre ile karşılanacak. Lisanslı depoya teslim edilen ürünler için ton başına 25 TL’ye kadar nakliye desteği verilecek. Üreticilere analizler için parti başına 25 TL’ye kadar ücret desteği verilecek” dedi.
0 Yorum