Başkan Zolan’dan Öğretmenler Günü mesajı

Başkan Zolan’dan Öğretmenler Günü mesajı

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Öğretmenlerimizin yetiştirdiği nesiller ülkemizi daha ileriye götürecek aydınlık yarınlarımızdır" dedi. 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Osman Zolan mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini 24 Kasım 1928'de kabul ettiğini hatırlatarak, bu özel günün 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlandığını söyledi. Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyacak nesilleri yetiştiren öğretmenlerin çok kutsal bir görev ifa ettiğini vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Öğretmenlerimizin yetiştirdiği nesiller ülkemizi daha ileriye götürecek aydınlık yarınlarımızdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedef olan ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak adına evlatlarımızı büyük fedakarlık ve özveri içerisinde yetişmesine vesile olan öğretmenlerimiz hepimiz için çok kıymetli ve özeldir" ifadelerini kullandı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, mesajında şunları kaydetti: "Öğretmenlerimiz; bilgili, çalışkan, vatanına ve değerlerine bağlı ve kendini sürekli geliştiren bireyler yetiştirmek için üstlendikleri sorumlulukları yerine getiren ilim neferleridir. Görevlerin en kutsalını gerçekleştiren, Denizli’mizin ve ülkemizin tüm eğitim kurumlarında mesleklerini ifa eden öğretmenlerimiz ile öğretmen adaylarımızın Öğretmenler Günü'nü kutluyor, başta Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı ve uzun ömürler temenni ediyorum."