Başkan Zolan’dan “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” mesajı 

Başkan Zolan’dan “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” mesajı 

Başkan Osman Zolan, “Eğitimden, kültüre, ekonomiden siyasete hayatın her alanında büyük başarılar ortaya koyan kadınlarımız, ülkemizin geleceğine daha da güvenle bakmamızın teminatı olmuşlardır” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, emekleri, sevgi dolu yürekleri ve fedakârlıklarıyla hayatı daha da anlamlı kılan tüm kadınların bu özel gününü kutladı. Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 1977 yılında 8 Mart’ı Dünya Kadınlar Günü olarak kutlama kararı aldığını anlatan Başkan Zolan, insanlık tarihi boyunca farklı medeniyet ve kültürlerde statüsü sürekli tartışılan kadının, kadim Türk milleti nezdinde etkin ve önemli roller üstlendiğini, sonsuz sevgisi, özverisi ve fedakarlığıyla her zaman en kıymetli konumlarda tutulduğunu belirtti.  

Türk kadınının, Milli Mücadele dönemi başta olmak üzere vatanın bağımsızlığı için cepheden cepheye koştuğunu kaydeden Başkan Zolan, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 5 Aralık 1934’de Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanımış, dünyanın birçok ülkesinden önce kadınlarımıza verilen bu hak Cumhuriyetimizin de önemli kazanımlarından biri olmuştur. Eğitimden, kültüre, ekonomiden siyasete hayatın her alanında büyük başarılar ortaya koyan kadınlarımız, ülkemizin geleceğine daha da güvenle bakmamızın teminatı olmuşlardır” ifadelerini kullandı.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin her zaman kadınlara pozitif ayrımcılık yaptığını ve her platformda onları desteklemeye devam ettiğini vurgulayan Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Kadınlarımızın hayatın her alanına etkin bir şekilde katılmalarını sağlamak toplumumuzun temel ve ortak sorumluluğudur. Bu vesilelerle başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere; yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, her zaman yanımızda olan tüm fedakar kadınlarımızın ve attığım her adımda en büyük destekçim eşim ve kızlarımın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."