BAŞKAN ZOLAN VE BAŞKAN ÖRKİ’DEN PINARKENT’E ZİYARET

BAŞKAN ZOLAN VE BAŞKAN ÖRKİ’DEN PINARKENT’E ZİYARET

Pamukkale Belediyesi, Pınarkent Mahallesi’nde metruk halde bulunan eski belediye binasını, mahalle konağı ve yaşam merkezi haline dönüştürdü.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, hizmet vermeye başlayan Pamukkale Belediyesi Pınarkent Mahalle Konağı ve Yaşam Merkezi’ni Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile birlikte ziyaret ederek, merkez hakkında bilgilendirme yaptı.

Pamukkale ilçesinin geleceğine yatırım olarak yeni projelerine bir yenisini ekleyen Pamukkale Belediyesi, Pınarkent Mahallesi’nde bulunan metruk eski belediye binasını mahalle konağı ve yaşam merkezini dönüştürdü. Aynı zamanda Pamukkale Belediyesi’nin kadınlara yönelik en önemli projelerinden bir olan “Pamuk Eller Üretiyor” projesinin merkezi olarak da hizmet verecek olan Pamukkale Belediyesi Pınarkent Mahalle Konağı ve Yaşam Merkezi’nde faaliyetler başladı. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, hizmet vermeye başlayan merkezi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile birlikte ziyaret ederek, merkezdeki çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı.

GERÇEK BİR KÜLTÜR VE YAŞAM MERKEZİ

Merkez ziyareti öncesinde Pınarkent Mahalle Muhtarı Özlem Çağlar’ı ziyaret eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Çağlar’dan mahalle sakinlerinin talepleri olup olmadığını sorarak, mevcut talepleri değerlendirdiler. Pınarkent Mahalle kahvesini ziyaret eden başkanlar, sonrasında Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi işbirliğinde 17/45/51 ve 52 sokaklardaki asfaltlama çalışmalarını yerinde incelediler. Mahalle halkının yoğun sevgisiyle karşılan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, sonrasında Pamukkale Belediyesi Pınarkent Mahalle Konağı ve Yaşam Merkezi’ne geçerek, incelemelerde bulundular. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, geleneksel yöntemler ile tarımsal üretim yapan dezavantajlı kadınların ürettikleri ürünlerine katma değer kazandırılması amacıyla Pamukkale Belediyesi önderliğinde GEKA desteğiyle yürütülen ‘Pamuk Eller Üretiyor’ projesinde kadınların uygulamalı eğitimlere bu merkezde devam ettiğini ve eğitimlerin sonunda, kadın kooperatifi kurularak, Pamukkale Kadın Üretim Merkezi PAKÜM oluşturulacağını aktardı.