BAŞKAN TUNÇTÜRK ‘’BÜYÜK YARAYA MERHEM OLMALIYIZ’’

BAŞKAN TUNÇTÜRK ‘’BÜYÜK YARAYA MERHEM OLMALIYIZ’’

İYİ Parti İl Başkanı ve İl Yönetimi’nde oluşturulan deprem koordinasyon ekibi  depremden en çok etkilenen Adıyaman’da depremzedelerin yanında.

Depremde hayatta kalan vatandaşların özellikle çocukların büyük afetten olumsuz etkilerini en aza indirmek yönünde tüm ülke olarak elbirliği ile çalışmalar yapıldı. Depremin 20. Gününde bu çalışmalara bu güne kadar uzaktan katkı sağlayan İYİ Parti Denizli İl Başkanlığı Adıyaman İlimizde bizzat bulunarak depremzedelerle ve özellikle çocuklarla bir araya geldi.

Vekil ve İl Başkanı Birlikte Çocuklarla Elele Verdiler

Adıyaman’a İl yönetimi grubuyla giden, Jeoloji Mühendisi olan Başkan Özer Tunçtürk orda Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’le buluşarak, bölgeyi gezip incelemelerde bulundu. İncelemelerden  sonra, İYİ Parti Denizli İl Başkanı Özer Tunçtürk Adıyaman'da depremzedelerle bir araya gelerek öncelikle çocuklara hediyeler ve  yardım malzemeleri dağıttı.

Çocuklara çeşitli hediyeler dağıtan Özer Tunçtürk, ‘’Büyük ve çok alanı kapsayan bir afet yaşadık. Kaybımız, hasarımız ve acımız çok büyük. Bizlere düşen görev bu acıyı paylaşıp biraz azaltmaktır. Açılmış bu yarayı, sevgi, merhamet, dayanışma ve elbirliği ile sarmaktır. Adıyaman'da afet koordinasyon noktamızda, Denizli'mizden getirdiğimiz yardım malzemelerini dağıtıp onlarla acıyı paylaştık.

Burada en önemli olan çocuklarımız, yaşadıkları bu büyük acının izlerini azaltmak asli görevlerimiz arasındadır. Bizim derdimiz geleceğimiz çocuklarımız. Denizli İl Başkanlığı olarak Adıyaman’da depremden olumsuz etkilenen çocuklarımızın azda olsa o acıdan uzaklaştırmak içindir çabamız. Ufacık hediyelerle onları gülümsetmek, onların yüzlerinde bir tebessüm bırakmak bizlerin acısını öteliyor bir süreliğine.

Büyükler zor da olsa üstesinden gelebilir belki, ama çocuklarımızda bu acının derin izler bırakmasının hasarını bir nebze azaltıp, büyük acıların içinde bir tutam güzellik ve seninleyiz mesajı da hayatlarında önemli bir yer alacağına inanıyoruz. Bir umut aşılamak, biz buradayız, yalnız değilsiniz demek yardımların en büyüğü. Çaresiz hissettirmemek sizinleyiz demek bu dönemin en iyi merhemidir diye düşünüyoruz. Hep yanlarında olacağız, yaramızı sarana kadar.’’ dedi.

Başkan Tunçtürk ‘’06 Şubat 2023’de 04,17 saatinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen  7.7 ve 7.6 şiddetinde iki depremle tüm ülkemiz sarsıldı. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açmıştı. Binlerce insanımızın hayatını kaybettiği , yaralandığı, göçük altında kaldığı ve binlerce insanımızın da evsiz kaldığı büyük depremin yol açtığı yaralar sarılmaya çalışılıyor. Bu yarayı hep birlikte elbirliği ile saracağız ve hep onların yanında olacağız.’’ Diye belirtti.