BAŞKAN TEFENLİLİ,TOBB TÜRKİYE 100 ÖDÜL TÖRENİ’NE KATILDI

BAŞKAN TEFENLİLİ,TOBB TÜRKİYE 100 ÖDÜL TÖRENİ’NE KATILDI

BAŞKAN TEFENLİLİ,TOBB TÜRKİYE 100 ÖDÜL TÖRENİ’NE KATILDI

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirilen TOBB Türkiye 100 Ödül Töreni’ne katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde, şirketlerin 2019-2021 arası 2 yıllık ciro artışı dikkate alınarak yapılan Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi yarışması sonuçlandı.

Listede 27 farklı ilden ve 35 ayrı sektörden şirketler yer aldı. İlk 100’deki şirketlerin, 2019-2021 döneminde iki yılda ortalama büyüme oranı yüzde 569 oldu. Nominal gelirlerindeki artış oranı, Türkiye’nin nominal milli gelirindeki artışın 8 katı düzeyine ulaştı. En hızlı büyüyen şirketlerin 23’ü İstanbul, 19’u Ankara, 9’u ise Adana’dan çıktı. Listede Denizli’den 3 firma yer aldı. Cirosunu 2 yılda yüzde 6 bin 628 oranında artıran Adana merkezli AFM Gıda Kimya Limited Şirketi ilk sırayı aldı. İstanbul firması Tobio Novelfarma İlaç Sanayi AŞ. yüzde 5 bin 631 büyüme oranıyla ikinci, Aydın merkezli Ada İnşaat Mermer Limited Şirketi ise yüzde 1.744 büyüme oranıyla üçüncü oldu.

3 Denizli firmasına ödül

Türkiye 100 sonuçları iş dünyasının katılımıyla TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Ankara’da düzenlenen törenle açıklandı. Törene katılım sağlayan Başkan Tefenlili, ödül alan Denizli firmalarını yalnız bırakmadı. Listede Denizli’den yer alan 3 firmaya ödüllerini Başkan İbrahim Tefenlili, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu birlikte takdim etti.

“Firmalarımızla gurur duyuyoruz”

Törende açıklamalarda bulunan Başkan Tefenlili; “Listede 27 farklı şehrimizden şirketler var. Anadolu'nun yükselişi, burada da açık bir şekilde görülüyor. Sektörler açısından da yine ilginç bir dağılım var. Listede bilişimden, makineye, toptan ticaretten, metal ürünlere, elektronikten, mühendisliğe kadar 35 farklı sektörden şirketler bulunuyor. Bu çeşitlilik aslında ülkemizde her sektörde fırsatlar olduğunun, doğru iş modeliyle her sektörde başarının yakalanabileceğinin en güzel ispatı.Ödül alan tüm firmalarımızı tebrik ediyoruz.  Şehrimizden 3 firma yer aldı. Firmalarımızla gurur duyuyoruz. Üretim, ihracat, yatırım yapan ve istihdam sağlayan tüm iş insanlarımızı yürekten kutluyoruz”dedi.

En hızlı 100’ün 71’sı ihracat yapıyor

Türkiye 100 listesinde 35 farklı sektöre ait şirket bulunurken en fazla yoğunluk, toptan ticaret alanında görüldü. Bunu sırasıyla; bilgisayar programlama ve danışmanlık, mimarlık ve mühendislik faaliyetleri izledi. En hızlı büyüyen 100 şirketten 71’i 76 farklı ülkeye ihracat yapıyor. İhracat yapılan ülkeler arasında Almanya öne çıkıyor.


En hızlı büyüyen 100 şirket arasında yer alan Denizli firmaları:

 

Promoda Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti 

Barine Tekstil Sanayi İç ve Dış Ticaret A.Ş.

Kobe Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti