Başkan Tefenlili,2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program’ı (OVP) değerlendirdi

Başkan Tefenlili,2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program’ı (OVP) değerlendirdi

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program’ı (OVP) değerlendirdi

“OVP KUR, BÜYÜME RAKAMLARI VE ENFLASYONLA İLGİLİ MAKUL HEDEFLERE SAHİP”

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, Cumhurbaşkanı ReDenizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı cep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program’ı (OVP) değerlendirdi.

Orta Vadeli Program’ın bugüne kadar ortaya konan en gerçekçi OVP olduğunu belirten Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili; “İş dünyası geleceğe dair yol haritası bekliyordu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2024-2026 dönemini kapsayan OVP önemli bir kazanım olmuştur. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun”dedi.

2024 ve devamı için gerek dövizle ilgili ortaya konan kurlar, büyüme rakamlarında ortaya konan gerçekçi hedefler ve enflasyonla ilgili makul hedeflere sahip olan bir plan olduğunu belirten Başkan Tefenlili; “Orta Vadeli Programı belirsizliği azaltma noktasında son derece önemli görüyoruz. Ekonomik aktiviteye ivme sağlamasını, öngörülebilirliği artırmasını bekliyoruz.OVP’de iş ve yatırım ortamını iyileştirmeye yönelik kamu-özel sektör birlikteliğiyle yeni çalışmalar yapılacak olması, yeşil ve dijital dönüşüme odaklanılması, girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesinin hedeflenmesi kıymetlidir.Programın temel amaçlarına ulaşmak için ortaya konan reformların belirlenen takvimlendirme çerçevesinde hayata geçirilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Tefenlili; “Başta finansmana erişim olmak üzere iş dünyasının üretime ve yatırıma yönelik ihtiyaçlarının gözetilerek uygulanması da programın başarısını artıracaktır.Türkiye, inşallah bu süreçte kararlı bir şekilde hayata geçireceği değişim ve dönüşümle sürdürülebilir büyümeyi sağlayan, enflasyonunu kademeli olarak düşüren,  makroekonomik ve finansal istikrarını güçlendiren, istihdamını artıran, daha rekabetçi ve daha yüksek katma değerli bir ekonomi haline gelecektir.Bizler de iş dünyası olarak ülkemizin hedefleri doğrultusunda tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu üç yıl içinde en önemli harcama kalemlerimizden birisini depremle ilgili yaraların sarılması oluşturacak. Buna rağmen 3 yılın sonunda bütçe dengeleri açısından, istihdam ve enflasyon anlamında makul ve beklenen seviyelere dönüşü içeren bir program olduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu.