Başkan Subaşıoğlu, Okul Başkanları Meclisi’ni Avrupa’ya anlattı

Başkan Subaşıoğlu, Okul Başkanları Meclisi’ni Avrupa’ya anlattı

Merkezefendi Belediyesi tarafından ilçedeki liselerin başkanlarından oluşturulan OBM (Okul Başkanları Meclisi)

MERKEZEFENDİ OKUL BAŞKANLARI AVRUPA’YA TAŞINDI

Merkezefendi Belediyesi tarafından ilçedeki liselerin başkanlarından oluşturulan OBM (Okul Başkanları Meclisi) Fransa’nın Strasbourg kentinde gerçekleştirilen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin gündemine geldi.

Başkan Subaşıoğlu, “Gençlerimizin şehrin yönetiminde karar mekanizmalarının bizzat içinde yer almaları ve demokrasi kültürünü özümseyerek gelecekte alacakları inisiyatiflere şimdiden hazırlık yapmaları amacıyla ilçemiz sınırlarındaki lise öğrencilerimiz arasında, okullarda yapılan seçimlerden sonra seçilen okul başkanları ile ‘Merkezefendi Okul Başkanları Meclisi’ni oluşturmuş bulunuyoruz” dedi.

Merkezefendi Belediyesi’nin ilçede yönetime katılımı artırmak ve gençlerin ilçe sınırları içerisindeki okullarda eğitim alanında yapılması gereken fiziki ve sosyal projelerin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla oluşturulan OBM (Okul Başkanları Meclisi) Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nun Strasbourg’da katıldığı Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde gündeme geldi. Başkan Subaşıoğlu, konseyde söz aldı, Okul Başkanları Meclisi’ni Avrupa’ya anlattı.  

 

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Avrupa’da önemli bir konu haline gelen, gençlerin yönetime katılımını sağlama çalışmaları Merkezefendi Belediyesi tarafından da titizlikle takip edilmektedir. Yerel düzeyde demokrasiyi güçlendirmek, doğrudan demokratik katılımı artırmak, çeşitliliğe saygı gösteren güçlü ve kimseyi dışlamayan bir toplum yapısının sağlanmasını amaçlayan perspektif ve projelere ihtiyacımız her geçen gün daha da artıyor. Bu çerçevede belediye başkanlığı yaptığım bölgede doğrudan demokrasi araçlarını kullanmak için yeni bir proje gerçekleştirdik. Gençlerimizin şehrin yönetiminde karar mekanizmalarının bizzat içinde yer almaları ve demokrasi kültürünü özümseyerek gelecekte alacakları inisiyatiflere şimdiden hazırlık yapmaları amacıyla ilçemiz sınırlarındaki lise öğrencilerimiz arasında, okullarda yapılan seçimlerden sonra seçilen okul başkanları ile ‘Merkezefendi Okul Başkanları Meclisi’ni oluşturmuş bulunuyoruz. Her ay Belediye Başkanı olarak benim başkanlığımda toplanan okul başkanları meclisimizde özellikle bölgemizde eğitimle ilgili olarak yapılması gereken fiziki ve sosyal projelerin değerlendirilmesini yapıyoruz” dedi.

“Yönetime Doğrudan Katılımı Sağlayacak Araçların Geliştirilmesi İçin Çalışıyoruz”

 

Gençler için katılımı artırmak amaçlı yeni projeler üretme çabasında olduklarını dile getiren Başkan Subaşıoğlu, “Gençlerimizin bölgemizde doğrudan karar mekanizmalarında yer alması için yeni projeler geliştirme amacındayız. Okul başkanları meclisi ile birlikte ilçemizde e-belediye ve e-demokrasi uygulamalarının yaygınlaştırılması ve bu konuda yeterince etkin kullanım sağlayamayan toplum kesimlerine yardım edilmesi konusunda da yeni planlama çalışmalarımız bulunmaktadır. Bu çerçevede geçtiğimiz aylarda yapmış olduğumuz anketlerde, vatandaşlarımızın belediyemizde hangi araçlarla bilgi aldıkları, sms, internet sitesi, pankart, yerel gazete ve televizyonlar konusunda çeşitli datalar elde etmiş bulunmaktayız. Bu veriler çerçevesinde de vatandaşlarımızın doğrudan katılımlarını sağlayacak araçların geliştirilmesi konusunda da yeni projelere imza atmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.