Başkan Şevik, sahada çalışmaları denetledi

Başkan Şevik, sahada çalışmaları denetledi

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, hafta sonu da yoğun mesaide idi. Başkan Şevik,  sabah saatlerinde sahada belediye tarafından yürütülen çalışmaları inceledi, bilgi aldı.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, cumartesi günü erken saatlerde sahada belediye tarafından yürütülen çalışmaları gezerek,  incelemelerde bulundu.  Belediye Fen İşleri Müdürü Adil Cabaroğlu ile birim şeflerinin de eşlik ettiği inceleme gezisini ilk olarak Saat Kulesi inşaatından başlayan Başkan Şevik, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

İlçenin tarihi ve kültürel değerlerini simgeleyen sembollerin yer alacağı 6 metre yüksekliğindeki saat kulesinin ilçeye değer katacağını belirten Başkan Şevik, “Saat kulesinin biri dijital olmak üzere dört tarafında saatler olacak. Kulenin dört bir tarafına yapılacak süslemelerle ilçemizin tarihi ve kültürünü yansıtacak saat kulesini, Kültür Ringi projemizin başlangıç ve bitiş noktası olarak kabul ettiğimiz meydanda inşa ediyoruz. İlçemizin en güzel meydanına yapıyoruz. Saat kulesi şimdiden ilçe sakinlerimize hayırlı olsun” dedi.

YALNIZCA BULDAN’A DEĞİL KOMŞU İL VE İLÇELERE DE HİZMET VERECEK 
Başkan Şevik, daha sonra sırasıyla Gençlik Merkezi, Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kitap Kafe,  yaklaşık yüzyıllık mezbahada devam eden restorasyon uygulamaları ile canlı hayvan pazarı inşaatını gezdi, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.  Başkan Şevik, Canlı Hayvan Pazarı ve Mezbaha inşaatı tamamlandığında yalnızca Buldan hayvancılığının değil,  bölge hayvancılığının da gelişmesine olumlu katkı sağlayacağını vurguladı.

3 MAHALLEDE DAHA TAK ÇALIŞMASI BAŞLADI

Başkan Şevik,   5 mahallede başlatılan TAK çalışmalarının tamamlandığını, Yenicekent, Doğan ve Kadiköy olmak üzere 3 mahalleye daha TAK yapıldıklarını açıkladı.  Bozalan ve Kadıköy girişlerinde devam eden çevre düzenleme ve duvar çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Şevik, “Bozalan mahallemizin giriş kapısı tamamlandı. Ekiplerimiz çevre düzenlemesi inşaatına başladı.  Mahalle girişlerimizin çevresinde kötü görüntü oluşturan kuru otlar, moloz ve evsel atıklar temizlendi, duvar yapım çalışması başlattık. Yolun sağına ve soluna yaptığımız duvarlar,  mahalle girişlerimize hem estetik bir görüntü sağlıyor hem de daha temiz bir görünüm kazandırıyor” dedi

Bozalan, bölmekaya ve Oğuz mahallesinde yapılan çevre duvarı çalışmasının Kadıköy girişine de yapılacağını açıklayan Başkan Şevik,  mahalle girişinde yaptığı incelemeler sonucunda şu açıklamalarda bulundu:

“Kadıköy Mahallemizin, Denizli-Alaşehir yol güzergahındaki girişine hem Tak yapacağız hem de çevre düzenlemesi yapılacak.  Oldukça geniş olan mahalle girişine küçük bir meydan düzenlemesi de yapmayı planlıyoruz. Buranın ışıklandırılmasıyla birlikte mahallemizin hem görünürlüğü artacak hem de olası kazaların önüne geçilmiş olacak.”