Başkan Şevik, Muhtarlarla bir araya geldi

Başkan Şevik, Muhtarlarla bir araya geldi

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, 17 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıya katılan muhtarlara çeşitli hediyeler vererek günlerini kutlayan Başkan…

Buldan Belediyesi Başkanı Mustafa Şevik, 17 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Buldan Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen toplantıya birim amirleriyle birlikte katılan Başkan Şevik, muhtarlara çeşitli hediyeler vererek günlerini kutladı.  Başkan Şevik, “ Devletimizin temsilcisi olarak görev yapan siz muhtarlar aynı zamanda belediye başkanlarının da bir kolusunuz. Sizler bizim mahallelerimizdeki gözümüz kulağımızsınız. Aslında çok önemli bir görev üstleniyorsunuz. Bu nedenle bir güne sığmaz 365 gün muhtarlar günü olmalı.  Bunun bilincinde olan büyüklerimiz 17 Ekim’i muhtarlar günü ilan etmiş. Sizlerin adına onlara hayatta olanlara teşekkür ediyorum, vefat edenlere ise Allah’tan rahmet dilerim” dedi.

MUHTARLARI DİNLEDİ, SORUNLARI TEK TEK NOT ALDI

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle “İlçede ne varsa mahallelerimizde de olacak” sloganı ile yola çıktıklarını vurgulayan Başkan Şevik,  “Bizimle istişare içerisinde olan muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Belki eksikliklerimiz var. Belki muhtarlarımızın taleplerinin hepsini yerine getiremiyoruz.  Sorunların, ihtiyaçların önceliği doğrultusunda tüm mahallelerimize hizmet götürmeye gayret ediyoruz. Zaten iş bitmez. İş bittiğinde hayat bitiyor. Dolayısıyla ben konuşan, saygı çerçevesinde şikayetlerini dile getiren muhtarları, her zaman sevmişimdir. Sessiz kalmak sıkıntıya işarettir. Eğer bir muhtar bizden bir şey istemiyorsa bizden ümidini kesmiş demektir ki; Bunu istemeyiz” diyerek toplantıya katılan muhtarlara sırasıyla söz verdi, sorunlarını taleplerini dinledi, tek tek not aldı.  

MUHTARLAR, SOSYAL TESİS, AŞEVİ VE PARK İSTEDİ

Buldan’ın kekik üretimi merkezi olan Çamköy Mahalle Muhtarı Veysel Okka, mahallelerine  kantar talep ederken,  Oğuz Mahalle Muhtarı Zafer Köklü,   “ Oğuz ile Doğan Mahallesi arasında bulunan park yerimiz var. Burasının düzenli park istiyoruz. Bunu ön çok da kadınlarımız istiyor” diyerek talebini dile getirdi. Hasanbeyler Mahalle Muhtarı Kadir Gür ise sosyal tesise ihtiyaçlarının olduğunu belirtti.  Bursa Mahalle Muhtarı İbrahim Hotunluoğlu Topdamı’nın yeniden düzenlenmesi talebinde bulundu. Bostanyeri Mahalle Muhtarı Mehmet Yeşildağ,  mahalle sınırları içerisinde bulunan  türbe ve çeşmelerin  çevre düzenlemesi ile ilgili talebini belirtirken  Girne Mahallesi Muhtarı Kadir Başoğlu, 4 Eylül Mahalle Muhtarı Mehmet Uslu, Helvacılar Mahalle Muhtarı Selahattin Yesıldağ,  Düzalan Mahalle Muhtarı İbrahim Başbuğ ile Çarşı Mahallesi Muhtarı Mustafa Tanrıöver sırasıyla söz alarak mahallelerinin sorunlarını aktarma fırsatı buldular.

Başkan Şevik, Kaşıkçı,  Kovanoluk ve Türlübey mahallelerinde planlanan sosyal tesislerin biran önce tamamlanması talimatı verdi.   Başkan Şevik, “Her mahallede bir sosyal tesis olacağını belirterek, “Sosyal tesisi olmayan mahallelerimizde çalışmalarımıza başladık. Sosyal tesisi olmayan mahallelerimize de içerisinde gelin odası, aşevi olan tesisler yapılacak” dedi.

GİRNE MAHALLESİ’NE PARK, TOPDAMI’NA ANIT
Başkan Şevik, heyelan nedeniyle çok sayıda evin boşaltıldığı Girne Mahallesi için yeni park projesinin hazır olduğunu belirterek “Girne mahallemize çok güzel bir park kazandıracağız. Projemiz hazır. Burada sizlerin de desteğine ihtiyacımız var” diye yanıt verdi.   Ayrıca, Topdamı Mevkii’nde güzel bir anıt yapılacağının sözünü de veren Başkan Şevik, “Burası Buldan’ımızın simgesi haline gelecek. Buraya yapacağımız anıt ve buraya dikeceğimiz Türk bayrağımızı, Acısu’dan geçen herkes görecek” dedi. 

TÜRBE VE ÇEŞMELER RESTORE EDİLECEK
Buldan’da 17 tane türbe ve dede mezarlarının olduğunu vurgulayan Başkan Şevik, “Bunları sırasıyla restore edeceğiz. Yenicekent Emir Sultan Türbesi’nden başladık.  Bostanyeri Kumralı Dedesi’nde de başladı restorasyon çalışması.  Nasip olursa atalarımızdan miras kalan 17 Türbe ve Dede mezarları ile çevresini yeniden düzenleneceğiz” dedi. 

YENİCEKENT’TEN BAŞKAN ŞEVİK’E TEŞEKKÜR

Yenicekent  Mahalle Muhtarı Musa Çakır, mahalleye yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Şevik ve ekibine teşekkür etti. Çakır, “Mahallemiz, yıllardan beri yapılmayan kapalı pazaryerine kavuştu. Şimdi stadımız yapılıyor. Parkımız ve dükkanlarımızın çevresi yenilendi. Ben sizlere teşekkür ederim” dedi.

  DERBENT’E MÜJDE

Başkan Şevik,  Derbent Mahallesi’ne müjde verdi.  Mahalle muhtarı Yaşar Öz’ün katılmadığı toplantıda  Başkan Şevik, “Derbent Mahalle sakinlerimize buradan müjde veriyorum. Yıllardan beri çözülmeyen tapu sorunları çözüldü. Vatandaşlarımız tapularını alabilir” diye konuştu.

Ayrıca, 17 Ekim Muhtarlar Günü’nde hayatına kaybeden Yeşildere Mahalle Muhtarı Hacı Ahmet Tıkıroğlu’na Allah’tan rahmet dileyen Başkan Şevik, ailesine, yakınlarına ve muhtarlara başsağlığı diledi. Yaklaşık 2 saat süren muhtarlar toplantısı, fotoğraf çekimi ile sona erdi