BAŞKAN ŞEVİK HAFTA SONU KIRSALDA

BAŞKAN ŞEVİK HAFTA SONU KIRSALDA

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  hafta sonu mesaisini kırsal mahallelere ayırdı. 4 Mahalleyi ziyaret ederek incelemelerde bulunan Başkan Şevik, devam eden belediye yatırımlarını denetledi.

Mahalle mahalle gezerek yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Buldan Belediye başkanı Mustafa Şevik, bu hafta sonu da sahadaydı. Başkan Şevik, Dımbazlar, Gülalan, Hasanbeyler ve  Beyler mahallelerini ziyaret ederek, devam eden belediye yatırımlarını  denetledi, eksiklikleri yerinde tespit etti.

Başkan Şevik, Dımbazlar, Gülalan, Hasanbeyler,  Hasanbeyler Mahallesi Körtepe Mevkii ve  Beyler’de  devam eden sosyal tesis ve çok amaçlı spor sahası inşaatını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Başkan Şevik, “Bugün 17 mahallemizde sosyal tesis çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımız burada düğün, sünnet, mevlit, nişan gibi merasimlerini yapabilecek.  Bu kapsamda Dımbazlar, Gülalan, Beyler ve Hasanbeyler Mahalleleri ile Hasanbeyler Mahallesi Körtepe Mevkii’nde yapımına başladığımız sosyal tesis çalışmalarını inceledik.  Tespit ettiğimiz eksikliklerin bir an önce giderilerek sosyal tesislerin tamamlanması için çalışmalarımızı hızlandıracağız” dedi.

“ÇOK AMAÇLI SPOR SAHALARI YAPIYORUZ”

Kırsal mahalleleri merkezden ayırmadan hizmet götüren Buldan Belediyesi, kırsaldaki gençlerin spor yapması amacıyla spor tesisi yatırımlarını çoğaltıyor. Başkan Şevik, içerisinde basketbol potası, voleybol ve tenis filelerinin olduğunu çok amaçlı spor sahalarının yapımına Süleymanlı, Gölbaşı, Yenicekent, Bölmekaya, Derbent, Hasanbeyler olmak üzere 6 mahallemizde başladık. Hasanbeyber Mahallemizdeki çok spor sahasında incelemelerde bulunduk. Sahanın basketbol potaları dikildi. Çevre düzenlemesinin ardından gençlerimizin hizmetine sunacağız” diye konuştu.

ÇİFTÇİYE ÜCRETSİZ KANTAR DESTEĞİ

Başkan Şevik, belediye olarak tarımı desteklemek amacıyla ihtiyaç duyulan mahallere kantar kurulumunun devam ettiğini söyledi.  İlçede, üzüm, kekik, tütün, patlıcan, fasulye, domates ve biber üretiminin yoğun olarak yetiştirildiği mahallelere kurulan kantarların çiftçilere ücretsiz hizmet vereceğini  vurgulayan Başkan Şevik, belediye olarak  çiftçi ve üreticilere destek olmak adına böyle bir hizmet atağı başlattıklarını açıkladı.

TAŞ EVDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Başkan Şevik, ayrıca ilçe merkezinde Bağlayan Sokaktaki tarihi taş evi ziyaret etti, restorasyon çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Burasının Belediye Konservatuarı olarak değerlendirileceğini belirten Başkan Şevik, “ilçe merkezinde tescilli evlerin ve sokakların restorasyonu ve sağlıklaştırılmasıyla ilgili çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor.  Kendine özgü mimarisiyle dikkat çeken koruma altındaki taşev bu yapılardan yalnızca biri. Burasının restorasyonu tamamlandığında konservatuar olarak hizmet verecek” dedi.