Başkan Şevik; “Festivalde toplu açılış yapacağız” 

Başkan Şevik; “Festivalde toplu açılış yapacağız” 

Belediye Başkanı Mustafa Şevik, yapımı devam eden park, yeşil alanlar ile kitap kafe, sosyal tesis, Kültür Ringi çalışmalarını yerinde inceledi, Buldanlılara söz verdi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, bu yıl 10-11-12 Haziran tarihlerinde yapılması planlanan Buldan Dokuma Kültürü ve El Sanatları Festivalinde düzenlenecek törenle toplu açılışını gerçekleştirecekleri yatırım ve hizmetlerin son durumlarını kontrol etti, eksikliklerin giderilmesi için ekiplerine talimat verdi.  

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, birim müdürleriyle birlikte devam eden yapımı devam eden yatırım ve hizmetleri yerinde inceledi.  Belediye yatırımlarında sona gelindiğini vurgulayan Başkan Şevik, üç adet park ve yeşil alan ile Kitap Kafe’nin bir an önce tamamlanması için ekiplerine talimat verdi.  Şevik, bu yıl 10-11-12 Haziran 2022’de düzenlenecek olan Buldan Dokuma Kültürü ve El Sanatları Festivali’nde toplu açılış töreni ile belediye yatırımlarını Buldanlıların hizmetine sunacaklarını söyledi.  Başkan Şevik, “Festivale katılacak davetlilerimizle birlikte gerçekleştireceğimiz toplu açılış töreninde, Gençlik ve Spor Bakanı M. Muharrem Kasapoğlu ile imzaladığımız protokol kapsamında ilçemize kazandırdığımız Buldan Stadı, Yenicekent Stadı,5 adet halı saha, 5 adet basketbol sahası ile birlikte, belediyemizin imkanlarıyla gerçekleştirilen yatırım ve hizmetlerden yalnızca bir kaçı olan üç adet park ve yeşil alan ile Kitap Kafe, Kültür Ringi, Kaşıkçı, Türlübey, Kovanoluk sosyal tesisleri de halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

“BULDAN’IN EN PRESTİJLİ PARKI OLACAK”

İlk olarak Sarayköy Asfaltı üzerinde yaklaşık bin 900 metrekarelik alanda yapımı devam eden Alparslan Türkeş Parkında incelemelerde bulunan Başkan Şevik, “Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucusu ve ilk genel başkanı Merhum Alparslan Türkeş’in adının yaşatılacağı pakın yapımı tamamlandı. Çevre düzenlemesi yapılarak festivalde yapacağımız toplu açılış töreniyle hizmete girecektir. Burası Buldan’ın en prestijli parklarından biri olacak” dedi.  Başkan Şevik, Alparslan Türkeş Parkı’nın yanına sosyal tesis yapılacağının da müjdesini verdi.

“TURİST KARŞILAMA NOKTASI HAZİRANDA HİZMETE GİRECEK”

Denizli-Salihli Yolu üzerinde Oğuz Mahallesi girişindeki atıl durumdaki bin 827 metrekarelik alanı Turist Karşılama Noktası olarak düzenleyerek, yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunacaklarını belirten Başkan Şevik, “Burası, hem yeşil alan hem de international bir alan olacak. Burada gelen yerli ve yabancı turistleri ağırlayarak, ilçemizin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini tanıtılacak, yerel ürünler sergilenecek. Burasını da haziran ayına kadar tamlayıp, hizmete açacağız” diye konuştu.

“KÜLTÜR RİNGİ’NİN AÇILIŞINI YAPACAĞIZ”
Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in önemli turizm projelerinden olan Kültür Ringi’nin büyük bir bölümü tamamlandı. Festival’de gerçekleştirecekleri törenle Kültür Ringi’nin de açılışını yapacaklarını vurgulayan Başkan Şevik, “İlçemizin geleneksel el dokuması ürünlerin sergilendiği 14 Mayıs Caddesi ile Çarşı Sokağı birleştiren Meydan’a saat kulesi yapacağız. Kültür Ringi, Saat Kulesi’nden başlayacak, Çarşı Sokak’tan devam edecek. Çarşı Sokak Sağlıklaştırma ve Restorasyon Uygulamaları devam ediyor.  Aydın Vakıflar Bölge Müdürü ile görüşüp, tarihi caminin önünü kapatan dükkanları da kaldıracağız. Tarihi Çarşı Camisi’nin karşısında ilçemizi temsil eden figürlerden oluşan Süs Havuzu ile Fetçiler ve Türkmenoğlu Sokak Sağlıklaştırması çalışmalarımızı festival tarihine kadar tamamlamayı planlıyoruz. Böylelikle ilçe turizmi için oldukça önemli olan Kültür Ringi projemizin büyük bir bölümü tamamlamış, yerli ve yabancı turistlerin hizmetine açmış olacağız” dedi.

“GENÇLERİMİZİ UNUTMADIK”

Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in Gençlik Projelerinden biri olan Kitap Kafe haziran ayında hizmete girecek. Cumhuriyet Mahallesi’nde yaklaşık, 2 bin metrekarelik açık ve kapalı alandan oluşan kitap Kafede incelemelerde bulunan Başkan Şevik, burasını en kısa zamanda tamamlayıp haziran ayında gençlerimizin hizmetine sunacaklarını açıkladı.   Ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin üyelik kartı ile yararlanabileceği Kitap Kafe’de, hem ders çalışabilecek, hem de kitaplarını okurken, kafe bölümünden çok düşük ücret karşılığında yararlanabilecek. Başkan Şevik Kitap Kafe’ye 20 Şubat 2015'te Ege Üniversitesi'nde başlayan karşıt görüşlü öğrencilerin kavgasında öle Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adının verileceğini vurguladı.

“SANAYİ BÖLGESİNE YENİ PARK”
Buldan Belediyesi, Sanayi Sitesi’nde çevre esnafı tarafından hurdalık olarak kullanılan atıl durumdaki alanı park ve yeşil alan olarak yeniden düzenledi.  Sanayiye gelen vatandaşların ve sanayi esnafının kullanabileceği yeşil alanı gezen Başkan Şevik, atıl durumdaki alanı değerlendirerek sanayi sitesine yeşil alan kazandırdıklarını açıkladı.  Sanayi Sitesi Parkı’nın en kısa zamanda faal hale geleceğini de vurgulayan Başkan Şevik,  sanayiye gelen vatandaşların eşleri çocuklarıyla birlikte burada oturup, vakit geçirebileceğini söyledi.

“SOKAK HAYVANLARI İÇİN DAHA MODERN BARINAK“
Sokak Hayvanları Barınağının yerini değiştireceklerini, sevimli dostlar için daha uygun bir alana daha modern ve daha sağlıklı barınak yapılacağını açıklayan Başkan Şevik, alanda incelemelerde bulundu. Mevcut barınağın kışın çok soğuk yazın ise tam gün güneş aldığı için çok sıcak olduğunu ve oldukça sağlıksız olduğunu söyleyen Başkan Şevik, “Sokak hayvanlarımızın geçici olarak barınabileceği, çevresi ağaçlarla örtülü, kışın soğuktan yazın ise sıcaktan korunabilecekleri geniş bir alan belirledik. Barınağımızı buraya taşıyacağız” dedi. Başkan Şevik, mevcut barınağın olduğu alana ise açık ve kapalı düğün salonu ile sosyal tesis yapılacağını açıkladı.