Başkan Şevik, esnafın heyecanına ortak oldu

Başkan Şevik, esnafın heyecanına ortak oldu

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Buldan Esnaf ve Sanatkârlar Odası genel kuruluna katılarak esnafların seçim heyecanına ortak oldu.

Buldanlı esnaflar sandık başına gitti. Buldan Güzelleştirme ve Turizm Derneği Düğün Salonu’nda yapılan Buldan Esnaf ve Sanatkârlar Odası genel kuruluna, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği ile çok sayıda davetli ve esnaf katıldı. 

İki listenin yarıştığı genel kurulun Buldan’a ve esnafa hayırlı olması dileklerini paylaşan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Buldan Belediyesi olarak sivil toplumun etkili kuruluşlarından biri olan esnaf odalarının her zaman destekçisi olduklarını ifade ederek, “Sivil toplum Türkiye’de önemli bir yer teşkil etmektedir. Özellikle yerel inisiyatifte. Bana göre en büyük sivil toplum kuruluşu belediyelerdir. Dünyada her zaman belediyelerin ve sivil toplum kuruluşları demokrasiler de önemli bir yere sahiptir. Özellikle Osmanlı Devleti’nin sanayileşmesinde ve imparatorluk olmasında esnaf ve zanaatkârların oluşturduğu loncaların önemi büyüktür. Dolayısıyla, esnafımızın değerini bilmek lazım. Belediye olarak her zaman esnafımızın yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Demokrasi ruhunun yaşandığı oda seçimlerinin esnafa ve Buldan’ımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi. 

Genel Kurulda, 1152 üyeden 957'sinin sandık başına giderek  oy kullandığı  seçimde, 506 oy alan  Mehmet Kulalı Buldan Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı oldu. 24 yıl oda başkanlığını yürüten Nuri Ertekin ise 451 oy aldı. 

Başkan Mehmet Kulalı Başkanlığındaki Buldan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu  Mertan Başbuğ, İbrahim Ermiş, Süleyman Yoldaş, Melda Ünsal, Musa Özelçi, Etem Kaçanoğlu, Veli Tokdemir ile Fatih Aykaç'tan oluştu.