Başkan Sarı'dan 30 Ağustos Mesajı

Başkan Sarı'dan 30 Ağustos Mesajı

Başkan Sarı'dan 30 Ağustos Mesajı

MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102’nci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Sarı, Türk milletinin azim ve kararlılığıyla kazanılan bu zaferin, bağımsızlık uğruna verilen mücadelenin ne denli güçlü olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.

Başkan Sarı, “Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin zaferle taçlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102’nci yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Türk ordusunun 26 Temmuz 1922'de başlayan ve 30 Ağustos'ta büyük bir zaferle taçlandırdığı Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, tarihe altın harflerle yazılan en büyük kahramanlık destanlarından birisi olmuştur” diye konuştu.

Başkan Sarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, Türk milletinin azim ve kararlılığıyla kazanılan bu zaferin, bağımsızlık uğruna verilen mücadelenin ne denli güçlü olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini ifade etti.

Bu zaferin sadece askeri bir başarı olmadığını, aynı zamanda milletin birliğinin, beraberliğinin ve vatan sevgisinin en büyük göstergesi olduğunu vurgulayan Başkan Sarı, “Başta Cumhuriyet’in kurucusu, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu topraklar için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Onların bize emanet ettiği bu güzel vatanı, daima daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Vatanımızın birliği ve Milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zafer, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun” şeklinde konuştu.