Başkan Özbaş, orucunu antik kentte yaşayan Gülizar teyze ile açtı

Başkan Özbaş, orucunu antik kentte yaşayan Gülizar teyze ile açtı

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Attuoda Antik Kenti'nde yaşayan en yaşlı kadın olan Gülizar Gülbey'in iftar sofrasına misafir oldu.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, on bir ayın sultanı Ramazan ayı boyunca her gün bir ailenin iftar sofrasına misafir oluyor.İftar saati öncesinde ise misafir olacağı ailenin bulunduğu mahalleyi gezen Başkan Özbaş, mahalle sakinlerini ziyaret ederek Ramazan aylarını kutluyor; talepleri ve istekleri not ediyor.

Başkan Özbaş, Ramazan ayının 2'nci gününde Hisar Mahallesi içerisindeki Attouda Antik Kenti'nde bulunan tarihi evinde yaşayan 95 yaşındaki Gülizar Gülbey'in iftar sofrasını paylaştı. Sobanın başında samimiyetin yer bulduğu iftar yemeğinde 4 çocuk, 8 torun sahibi Gülbey, çiftçilik ve dokumacılık yaparak geçimini sağladığı geçmiş yıllarına ait hatıralarını anlattı. Başkan Özbaş, Gülbey'i can kulağıyla dinledi. Ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu belirten 95 yaşındaki Gülbey, "Hatırımı sayıp beni ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim. Çok mutlu oldum" dedi.

Başkan Özbaş, ziyaretlerin Ramazan ayının son gününe kadar devam edeceğini belirterek, " Her fırsatta hemşehrilerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Kardeşlik ve birlik ayı olan Ramazan'da da ilçemizin farklı noktalarındaki hemşehrilerimizin sofralarına misafir olacağız. Ramazan ayımızın 2'nci gününde de Gülizar Gülbey teyzemizin sofrasını paylaştık. 2 bin yıllık Attouda'nın 95 yıllık çınarı Gülizar teyzemiz ve evlatları ile birlikte açtık orucumuzu açtık. Yaşamı ve yaşadıklarıyla tam bir ömür ansiklopedisi Gülizar teyzemizi dinlemekten büyük keyif aldık. Rabbim sağlık versin, başımızdan eksik etmesin inşallah" diye konuştu.

MAHALLE ZİYARETİ
Başkan Özbaş, Hisar Mahalle Muhtarı Aşkın Şen ile birlikte iftar saati öncesinde mahalleyi gezerek vatandaşların Ramazan ayını kutladı.