BAŞKAN ÖRKİ’DEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

BAŞKAN ÖRKİ’DEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) doğum günü Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Örki, “iki cihan güneşi alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa’nın (S.A.V) dünyaya gelişinin yıl dönümünün tüm İslam alemine sağlık, huzur ve barış getirmesini diliyorum” dedi.

Peygamber efendimizin Hz.Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlit Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında yer alıyor. Bu özel günde bir mesaj yayımlayan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in doğduğu gecenin adıdır Mevlid Gecesi. İnsanoğlunu insan yapan tüm güzelliklerin birleştiği Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed’in dünyaya geldiği gün, ne mübarek bir gündür. Merhameti, adaleti, cömertliği, sabrı gibi bütün güzel değerleri güzel ahlakıyla birleştiren Hz.Muhammed’in doğduğu gün, tüm İslam alemi için bir yeniden başlama gibidir. Yüce Rabbimize, geçici olanla kalıcı olanı fark ederek, gönlümüzü arındırma için güzel bir fırsattır. Nefsimizin arzularından uzaklaşarak ahirete gönlümüzü hazırlamanın zamanıdır. Peygamber efendimizi kendimizi örnek alarak yaşamımızı sürdürmek gerektiğinin bilincine varma anıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Pamukkaleli ve Denizlili vatandaşlarımız olmak üzere tüm İslam aleminin Mevlid Kandili’ni kutluyorum” dedi.