BAŞKAN ÖRKİ’DEN CUMHURİYET’İN 100. YILI MESAJI

BAŞKAN ÖRKİ’DEN CUMHURİYET’İN 100. YILI MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Örki, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından büyük zorluklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yaşını büyük bir onur ve coşkuyla kutluyoruz” dedi.


Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümü ile ilgili Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, bir mesaj yayımladı. “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması için Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz Türk milleti büyük kahramanlıklara imza attı” diyen Başkan Örki mesajında şu görüşlere yer verdi; “Türk milleti, vatan, millet uğruna verdiği şehitlerin kanlarıyla sulanan bu topraklarda ay-yıldızlı al bayrak altında Cumhuriyet’in 100. yaşını gururla kutluyor. Tam 1 asır önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde çıkılan bu kutlu yoldun sonu her zorlukta, her engelde, dillerde, gönüllerde yatan özgürlük, bağımsız bir Türk devleti oldu. O Cumhuriyet kurulduğu günden bu yana her geçen gün büyüyerek bugün Dünya’nın en önemli güçlerinden biri oldu. Atalarımızın 1 asır önce büyük zorluklarla kurduğu Cumhuriyet’i bizler genciyle, yaşlısıyla ilelebet var edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında Türk milleti nasıl birlik ve beraberliğini koruyup, kenetlendiyse, bugün de aynı birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Cumhuriyet’imizin ilelebet var olması için her bir Tük vatandaşına düşen görevler vardı. O da güçlü Türkiye’nin daha da güçlü olması için var gücüyle çalışmak. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyet’imizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşları, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyetimizin 100. yaşını ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum”.