BAŞKAN ÖRKİ’DEN 23 NİSAN MESAJI

BAŞKAN ÖRKİ’DEN 23 NİSAN MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 103'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili olarak mesaj yayımladı. Başkan Örki, mesajında, “Dünyanın tek çocuk bayramı olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. yılı kutlu olsun” dedi.


Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 103'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Belediye Başkanı Örki mesajına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleriyle başladı; “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz”. 

Mesajında, 23 Nisan Türk Milleti’nin sonsuza kadar bağımsızlığının bütün dünyaya ilanı olduğunu ifade eden Başkan Örki, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk tüm dünya çocuklarına 23 Nisan’ı bayram olarak armağan ederek, çocuklarımızı ne denli önemsediğini ve güvendiğini yukarıdaki sözleriyle belirtmiştir. Ne haklı bir güvendir. Çocuklarımız geleceğimizin teminatı, geleceğimizin ışığı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 103 yıl önce, zorlu mücadelelerden zaferle çıkmış bir millete en güzel hediyeyi vermiştir. 23 Nisan işgallere karşı milli birlik ve beraberlikle verilen mücadelenin somut sonuçlarından biridir. 23 Nisan tüm dünya çocuklarının bayramı olması vesilesiyle de dostluk, kardeşlik gibi sevgi bağlarının pekiştirilmesi noktasında da önemlidir. Pamukkale Belediyesi olarak da, ecdadımız gibi bizlerde çocuklarımıza daha da güzel bir gelecek için güveniyor, güvenmekle kalmıyor onlara inanıyoruz. İlçenin yerel yönetimi olarak da, geleceğimiz için çocuklarımızın eğitimden kültüre, spordan sanata, bilime her alanda gelişimlere katkı vermek için önemli adımlar atıyor, desteklerimizi sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz. Çocuklarımız için, geleceğimiz için, bize emanet edilen bu güzel vatanda, ay yıldızlı bayrağımızın ilelebet dalgalanması için mücadelemizi sürdüreceğimizin sözünü vererek, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türk Milleti’nin bağımsızlığı uğruna mücadele etmiş olan tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize saygılarımızı sunuyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” dedi.