Başkan Mustafa Şevik’in, Turizm Haftası Mesajı

Başkan Mustafa Şevik’in, Turizm Haftası Mesajı

Belediye Başkanı Mustafa Şevik, "tarihi, kültür mirası ve doğal güzellikleriyle turizm kenti olan Buldan’da turizmi çeşitlendirebilmek ve sürdürülebilir hale getirmek için çalışmalar devam ediyor"

Buldan Belediyesi olarak turizmi çeşitlendirebilme ve sürdürülebilir hale getirme noktasında tüm imkanları seferber ettiklerini söyleyen Başkan Mustafa Şevik, Ertuğrul Gazi'nin içliğini, Barbaros'un şalını, Genç Osman'ın gömleğinin dokunduğu Buldan'ın kültürüne, tarihi değerlerine sahip çıktıklarını belirtti. 18 ve 19. yüzyıl Selçuklu ve Osmanlı şehir dokusunu günümüze yansıtan, 200’ün üzerinde yapı ile 32 sokağın restore edilerek birer birer turizme kazandırıldığını söyleyen Başkan Şevik, yenileme çalışmaları tamamlandığında Buldan’ın Bölge turizminin merkezi haline geleceğini vurguladı.

32 SOKAKTAN 7’Sİ TURİZME KAZANDIRILDI  

Buldan Belediyesi’nin Sokak Sağlıklaştırma ve Restorasyon uygulamalarının, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Denizli Valiliği, Buldan Kaymakamlığının desteği ile devam ettiğini söyleyen Başkan Şevik, “32 Sokağımızdan, Beyler, Dokuma Pazarı Sokağı, Semerci Sokak, Çarşı Sokak, Türkmenoğlu ve Fetçiler sokaklarımız restore edilerek turizme kazandırıldı. Sağlıklaştırma ve Restorasyonu Projesi Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından kabul edilen, Tavacı, Tarakçı, Terziler Kaşı ve Düzalan sokaklarımızda çalışmalar en kısa zamanda başlayacak.  Söz verdiğimiz gibi Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon Uygulamalarını iki yıl içerisinde tamamlayıp, Kültür Ringi projemizi hayata geçirmiş olacağız” dedi.

ÖRNEK ÇALIŞMALARA İMZA ATIYORUZ

Buldan’da restorasyon ve sokak sağlıklaştırması çalışmalarında örnek çalışmalara imza attıklarını belirten Başkan Şevik, 2007 yılında bir ilki gerçekleştirdik ve Adalet Bakanlığı’ndan devraldığımız ceza evini restore ederek el sanatları müzesi olarak ilçe turizmine kazandırdıklarını,  Eski Cezaevi projesi ile Bölgeye örnek olduklarını vurguladı.   Ayrıca Tarihi Kentler Birliği’nin  “En İyi Uygulama” ödülünü layık görülen Semerci Sokak Sağlıklaştırması ve Beyler Konağı restorasyonun kendilerine motive ettiğini söyleyen Başkan Şevik, aynı hızla turizm yatırımlarının devam edeceğini söyledi.

KRAL YOLU HAYAT BULACAK

Zengin tarihi, kültürel ve doğal turizm potansiyeline sahip olan Buldan Turizm’inin, Pamukkale-Laodikya-Tripolis-Buldan ve Süleymanlı Yayla Gölü’nü içine alan Kral Yolu Projesi ile hareketleneceğini dikkat çeken Başkan Şevik, “ Pamukkale’ye gelen yerli ve yabancı turistleri Buldan’a çekmek istiyoruz. Bunun için Kral Yolu hattı üzerinde, organik tarımımızı turizme kazandırarak ilçemizde agro-turizmini de geliştirmek istiyoruz. Buldan Belediyesi olarak Kral Yolu hattında çalışmalara başladık. Bölgemize hayırlı olsun” diye konuştu.

DOĞA TUTKUNLARINI BEKLİYORUZ

Buldan’da trekking, yürüyüş, bisiklet, dağ bisikleti güzergahlarının da belirlenerek alternatif turizm potansiyelinin gelişmesinde önemli bir adım atıldığını söyleyen Başkan Şevik, “Sahip olduğu bütün güzellikler ve ayrıcalıklarıyla Buldan’ı bir turizm cenneti haline getirecek ve turizmi ilçe ekonomisi adına çok önemli bir kalkınma dinamiğine dönüştüreceğiz. Doğa tutkunlarını ilçemize bekliyoruz. Bu düşüncelerle Turizm Haftası’nı kutluyor, bu alanda çalışmalarımıza destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.