Başkan Kasapoğlu, Avrupa Odalar Birliği Toplantısı İçin Madrid’de

Başkan Kasapoğlu, Avrupa Odalar Birliği Toplantısı İçin Madrid’de

İspanya Odalar Birliği Başkanı José Luis Bonet’in ev sahipliğinde düzenlenen Eurochambers (Avrupa Odalar Birliği) Başkanlık Divanı toplantısına katıldı

İspanya Odalar Birliği Başkanı José Luis Bonet’in ev sahipliğinde düzenlenen Eurochambers (Avrupa Odalar Birliği) Başkanlık Divanı toplantısına katılmak için TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde oluşturulan TOBB Heyeti Madrid’e gitti. Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu da heyette TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na eşlik ediyor. Dso Başkanı Kasapoğlu’nun yanısıra Konya, Ankara, Mersin Oda Başkanları da heyette yer alıyor. Pazartesi öğle saatlerinde Madrid’e ulaşan heyet bir dizi görüşme sonrasında salı gecesi yurda dönecek.

İspanya Ticaret Odası Başkanı José Luis Bonet’ in davetiyle iki günlük programla Madrid’de bulunan TOBB heyetinin ilk durağı Eurochambers Resepsiyonu oldu. İki ülkenin ticari ilişkilerinin konuşulduğu toplantıda Odalar düzeyindeki ilişkiler de değerlendirildi.

Resepsiyonda Kasapoğlu, İspanya Ticaret Odası Dış İlişkiler Direktörü Jaime Montalvo ile de ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Denizli sanayisi hakkında bilgi aktaran Kasapoğlu, Odalar düzeyinde işbirliğinin ticari ve kültürel ilişkileri artıracağına değindi.

Toplantı sonrasında Madrid Büyükelçisi Nüket Küçükel Ezberci‘nin daveti ile Türk Büyükelçiliği’ne geçen heyet akşam saatlerinde Büyükelçi ile biraraya geldi. Büyükelçilik yetkililerin de hazır bulunduğu toplantıda İspanya’ya ihracatın artırılması ve iş hacminin geliştirilmesi, kültürel ve ticari ilişkilerin yoğunlaştırılması için yapılacaklar masaya yatırıldı.

Elcano Enstitüsü Direktörü Charles Powell ‘ın da katıldığı görüşmede ayrıca Elcano ve İKV arasında yapılacak işbirlikleri değerlendirildi.

Toplantı sonrasında DSO Başkanı Kasapoğlu, Madrid  Ticaret Müşaviri Nazlı Sena Onat ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi. İspanya ile Türkiye ticari ilişkileri tekstil sektörü özelinde görüşüldü. Ayrıca Denizli’deki güçlü sektörler için de ticaret fırsatlar konuşuldu.

Görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini aktaran Kasapoğlu, “Özellikle tekstil özelinde yaşanan sıkıntılar var. İspanya güçlü bir hazır giyim alıcısı ve son dönemde tekstil sanayicisi bölgeden sipariş almakta zorlanıyor. Nedenleri ve çözümleri konuştuk, bilgi alışverişinde bulunduk. Önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı olarak tekrar biraraya geleceğiz. Mermer ve enerji sektörü için de özel çalışmalar yapacağız. Vizelerde yaşanan sıkıntılar var. Bunu da değerlendirme fırsatımız oldu” dedi.

Görüşmelere bugün de devam edecek olan heyet akşam saatlerinde Madrid’den ayrılacak.