Başkan İnamlık'tan 18 Mart Mesajı

Başkan İnamlık'tan 18 Mart Mesajı

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık'ın 18 Mart Mesajı

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü dolayısıyla basın mesajı yayımladı.

Başkan İnamlık mesajında; “Çanakkale Zaferimiz, tarih boyunca bağımsızlık, hürriyet ve vatan sevgisi uğruna savaşmaktan çekinmeyen Türk Milletimizin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi ve vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır.

Milli mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı Çanakkale Zaferiyle milletimiz; vatan sevgisini, cesaretini, azmini, kahramanlığını ortaya koymuştur. 

Her bir köşesinde ayrı bir kahramanlık hikâyesi bulunan, vatanı ve istiklali için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Türk milletimiz, tarih boyunca gurur kaynağımız olan büyük zaferlere imza atmış, canı pahasına verdiği mücadelelerle başka milletlere de emsal olmuştur.

Bugün, bizlere düşen en büyük görev ise atalarımızın bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkmak, Çanakkale ruhunu, heyecanını ve kararlılığını her zaman yaşatmaktır.

Bu vesileyle, başta Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.