BAŞKAN İLHAN; MİLLİ EĞİTİM SORUNLAR YUMAĞI HALİNE GELDİ
CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, 2023-24 Eğitim-öğretim yılının başlamasıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı
CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, 2023-24 Eğitim-öğretim yılının başlamasıyla ilgili bir basın açıklaması yaparak öğretmenlerin mali sıkıntıları, öğrencilerin beslenme ve okul masrafları gibi sorunlarını gündeme taşıdı.
İlhan, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla ilgili olarak, Öncelikle yeni ders yılının tüm öğrencilerimize öğretmenlerimize ve milli eğitim camiamıza hayırlı olsun. Çalan ilk ders ziliyle Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen için 2023-2024 eğitim öğretim yılı bugün başlıyor. Ancak bu yıl, öğretmenlerimizin mali durumundaki sıkıntılar, öğrencilerimizin beslenme sorunları ve okul masrafları gibi bir dizi sorunu da beraberinde getiriyor” dedi.
Özellikle öğretmenlerin ekonomik zorluklar yaşadığını ve aldıkları ücretlerle geçinemediklerini vurgulayan İlhan, aynı zamanda öğrenci velilerinin asgari ücretle çocuklarının okul masraflarını karşılamakta güçlük çektiğini dile getirdi.
Ayrıca Müjdat İlhan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) ÇEDES Projesi adı altında okullarda, "Manevi Danışman" olarak görevlendirdiği kişilerin eğitimci yetkinliği olmadığını ve bu uygulamanın çocukların sağlıklı gelişimini ve bilimsel düşünceyi engelleyeceğini söyledi. ÇEDES Projesi, öğrencilere dini ve manevi değerleri aktarmayı amaçlayan bir uygulama olduğunu belirten İlhan, “Bu uygulama çocukların eğitimine dini ve ideolojik etkilerin karışmasına yol açacaktır. Ayrıca, eğitim sisteminin tarikatlar, cemaatler ve Diyanet İşleri Başkanlığı gibi dini kurumlar tarafından yönlendirilmesi çok yanlıştır. Eğitim adı üstünde Eğitim Bakanlığı’nın görevi bu görevi layıkıyla yapabilecek Ulu Önder Atatürk’ün, ‘Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır’ dediği öğretmenlerimizle mümkün olacaktır,” dedi.İlhan,"zorunlu din dersi uygulması ve bu çatı altında seçmeli ders olarak dayatılan Arapça dersi tarikat ve vakıfların okullarda etkinliğini artırma amacı taşıdığını"belirtti.
0 Yorum