BAŞKAN İLHAN; GAZİLERİMİZ TARİHİMİZİN YAŞAYAN KAHRAMANLARIDIR

BAŞKAN İLHAN; GAZİLERİMİZ TARİHİMİZİN YAŞAYAN KAHRAMANLARIDIR

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı

BAŞKAN İLHAN; GAZİLERİMİZ TARİHİMİZİN YAŞAYAN KAHRAMANLARIDIR

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. İlhan açıklamasında, “Vatanın bağımsızlığını, bölünmez bütünlüğünü borçlu olduğumuz gazilerimiz tarihimizin yaşayan kahramanlarıdır” dedi.


Başkan İlhan, "Bugün, Sakarya Meydan Muharebesi'nde gösterdiği büyük kahramanlık sonucu Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mareşallik rütbesiyle birlikte gazilik unvanı verildiği müstesna bir gündür. Gazilerimiz, şehitlerimizle birlikte bu vatanı yurt edinmemizde, vatanın korunmasında her türlü güçlüğe göğüs germişlerdir. Vatanın bağımsızlığını, bölünmez bütünlüğünü borçlu olduğumuz gazilerimiz tarihimizin yaşayan kahramanlarıdır” diye konuştu.
Gazi ve şehit aileleri her daim korumak ve gözetmek devletin en büyük görevlerinden biri olduğunu söyleyen İlhan, “Bu uğurda vatanı için canı pahasına mücadele ederken gazi olan kahramanlarımızın, şehit ailelerinin her türlü sorun ve sıkıntıdan uzak bir şekilde iyi koşullarda yaşatılması devletin en önemli görevidir. 19 Eylül'ün yurdumuzun her yerinde Gaziler Günü olarak kutlanması, kalbimizdeki yerleri her daim farklı olan kahraman şehitlerimize, gazilerimize karşı vefa borcumuzu bir nebze de olsa sunma imkânı veriyor.  Bizler, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize de sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum" dedi.