BAŞKAN HORZUM, “EZBERCİ SİSTEM ÖĞRENCİLERİMİZE BİR ŞEY KAZANDIRMIYOR”

BAŞKAN HORZUM, “EZBERCİ SİSTEM ÖĞRENCİLERİMİZE BİR ŞEY KAZANDIRMIYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılının yaz tatili dolasıyla bir mesaj yayımladı.

CHP Denizli İl Başkanı Horzum mesajında bugün karne alan öğrencilere seslendi. Başkan Horzum, 2022-2023 eğitim öğretim dönemini tamamlayıp karne alan öğrencilerin verdikleri emek ve gayreti kutlayarak, Türkiye’deki eğitim sisteminin bir an önce düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

Başkan Horzum, “Öğrencilerimizi Dershane Baronlarına Teslim Ettiler”

2022-2023 eğitim öğretim dönemini tamamlayıp karne alan öğrencileri tebrik eden ve Türkiye’de sorunlu ve pahalı eğitim sistemine rağmen çocuklarına bir gelecek kurmak için büyük bir mücadele veren anne ve babalara teşekkürlerini ileten Başkan Horzum, “Ülkemizde ne yazık ki en büyük sorunların başında eğitim sistemi geliyor. Mevcut iktidar 20 yıldır eğitim sistemini içinden çıkılmaz bir hale getirdi. Okullarımızı nitelikli ve niteliksiz diye ayırdılar.  Eşit eğitim hakkından öğrencilerimizi, çocuklarımızı mahrum ettiler.  Doğru yönetilmeyen ülkemizde eğitim alanında tam bir kaos var.  Bu kaosu besleyen işsizlik var. Ne yazık ki okullarımızı ticarethanelere çevirip öğrencilerimizi dershane baronlarına teslim ettiler. Önümüzde YKS sınavı var.  Yarın bu sınava girecek öğrencilerimizin hiçbiri eğitimlerini eşit bir şekilde almadılar. Parası olan, hali vakti yerinde aileler çocuklarını özel okullara, kolejlere, dershanelere yazdırdı. Parası olmayan ailelerin çocukları ise kendi imkanlarıyla hazırlandı bu sınava. Ezberci sistem öğrencilerimize bir şey kazandırmıyor. Bir ülkenin refah seviyesini yükseltmek, ülkenin geleceği olan çocuklara eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ile başlar.  Sınav için eğitim anlayışını terk edip çocuklarımızı soru sistemi hapsinden bir an önce çıkarmamız gerekiyor. Öğrencilerimizi sınav kaygısından kurtarmak için bizler mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu zorlu şartlara rağmen direnen ve büyük bir başarı gösteren tüm öğrencilerimize minnettarız. Tam anlamıyla bir beka sorunu haline gelen eğitim sistemimizin düzeltilmesini temenni ederek tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimizi tebrik ederim. Öğrenci ve öğretmenlerimizin iyi bir yaz tatili geçirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.