BAŞKAN HORZUM, “BÜYÜK TAARRUZ’UN ŞANLI BAŞLANGICI KUTLU OLSUN”

BAŞKAN HORZUM, “BÜYÜK TAARRUZ’UN ŞANLI BAŞLANGICI KUTLU OLSUN”

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Büyük Taarruz Zaferi’nin 101. yıldönümünde bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Horzum mesajında, “Ulusumuza Anadolu’yu vatan toprağı yapan ve bağımsızlığımızı tüm dünyaya ilan eden Büyük Taarruz’un başlangıcının 101. yıldönümü kutlu olsun” dedi.

“Cumhuriyetimize, Atamızın Ve Aziz Şehitlerimizin Mirasına Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hassasiyet ve tam bir gizlilikle yürüttüğü Büyük Taarruz planını 26 Ağustos 1922’de devreye soktuğunu hatırlatan CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, “Türk ordusunun 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos Zaferi ile sonuçlandırdığı Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, en büyük kahramanlık destanı olarak tarihe altın harflerle yazılmıştır. Milletimizin önünde iki seçenek vardı. Ya işgale karşı tutsaklık ya da bağımsızlığı şiar edinmiş vatan evlatlarını azmiyle yeniden doğuş. Şanlı zaferlerle gerçekleşen bu doğuşu Gazi Mustafa Kemal şöyle tanımlamıştır: “… Her safhası düşünülmüş, idare edilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu harekat Türk Ordusu, Türk Subay ve Komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığını tarihe bir kere daha geçiren muazzam bir eserdir. Bu eser, Türk Milleti’nin hürriyet ve istiklal fikrinin ölümsüz bir abidesidir. Bu eseri vücuda getiren bir milletin evladı, bir ordunun başkumandanı olduğumdan mesut ve bahtiyarım”.  Tutsaklığı ve işgalleri kabul etmeyen, bağımsızlığından ve milli değerlerinden hiç vazgeçmeyen bir ulusun evlatları olarak Cumhuriyetimize, Atamızın ve aziz şehitlerimizin mirasına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Kurtuluşumuzun ve bağımsızlığımızın habercisi olan Büyük Taarruz‘un 101. yıldönümünde Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz, bu kutlu mirasın bugünkü temsilcileri olarak, milletimiz için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu mücadeleyi o gün temelleri atılan Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırıncaya kadar sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.