BAŞKAN GÜNGÖR "MİLLİ MÜCADELE ATEŞİ HİÇ SÖNMEYECEK"

BAŞKAN GÜNGÖR "MİLLİ MÜCADELE ATEŞİ HİÇ SÖNMEYECEK"

AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadele ateşini yaktığını ve o ateşin hiç sönmediğini belirten Başkan Güngör Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihini gençlere ithaf etmesinin çok anlamlı olduğunu Cumhuriyete ve milli iradeye göz dikecek hangi hain olursa olsun; o ateşte yanmaya mahkûm olduğunu vurguladı.

“19 MAYIS 1919 ŞANLI TARİHİMİZİN EN ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTASI”

Başkan Güngör 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, tarihini bilen, özüne sahip çıkan ve bunu yeni kuşaklara aktarmayı başaran milletlerin tarihin sonuna kadar var olacağına değindi. Başkan Güngör “Şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından olan 19 Mayıs 1919 günü milletimiz için; dört bir yanı kuşatılmış ve taksim edilme planları yapılan aziz vatanımızın bekası için bağımsızlık meşalesinin yakıldığı ve milli mücadelemizin başlangıcı olarak binlerce yıl hiç unutulmayacak büyük bir anlam ifade etmektedir. 103 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Samsun’da yakılan kıvılcım yurdun her köşesini sararak büyüyen bu bağımsızlık ve kurtuluş meşalesi; birlik, beraberlik, cesaret, azim, kararlılık ve inançla yüklü bir milletin uyanışına, şahlanışına vesile olmuş ve eşsiz mücadeleler sonucunda Türkiye Cumhuriyeti’nin mevcudiyeti ile taçlandırılmıştır” şeklinde konuştu.

“VATANINI VE BAYRAĞINI SEVEN GENÇLER YETİŞTİRMEK EN ÖNEMLİ GÖREVİMİZ”

Asırlardır milletimizi ayakta tutan ve en büyük gücümüz olan gençlerimizin, kendine güvenen, bilgili, donanımlı, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, çalışkan, vatan ve bayrak sevdalısı insanlar olarak yetiştirmenin en büyük görevimiz olduğunu biliyoruz. 2 yıldır tüm dünya ile birlikte ülkemizde de etkili olan pandemi sürecinde gerçekleştiremediğimiz kutlamaları bugün gerçekleştiriyoruz. 103’üncü yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu aziz vatan için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.