BAŞKAN GÜNGÖR, “MİLLETİMİZİN TARİHİ ŞANLI ZAFERLERLE DOLU”

BAŞKAN GÜNGÖR, “MİLLETİMİZİN TARİHİ ŞANLI ZAFERLERLE DOLU”

AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, Anadolu’nun Türk yurdu olmasında büyük önem taşıyan Kazıkbeli Savaşı’nın 875. Yılı için bir mesaj yayımladı

Anadolu’nun Türk yurdu olmasında büyük önem taşıyan Kazıkbeli Savaşı’nın, Türklerin zaferi ile sonuçlandığını belirten Başkan Güngör, “Kazıkbeli Zaferi’nin bizim için önemi oldukça büyük. Tarihi başarılarla dolu bir ecdadın evlatları olarak, bizlerde vatanımıza, bayrağımıza ilelebet sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.

Pamukkale ilçesinin Cankurtaran Mahallesi’nde 1148 yılında zaferle sonuçlanan Kazıkbeli Savaşı’nın, sadece Denizlililer için değil Türk Milleti içinde çok önemli olduğunu belirten Başkan Güngör, “Türk Milleti’nin tarihi, şanlı zaferlerle doludur. 1148 yılındaki Kazıkbeli Savaşı’da bu zaferlerden birisidir. Kazıkbeli Zaferi’nin Pamukkale ilçesi sınırları içerisinde gerçekleşmesi hem Denizlililer için hem de milletimiz için Anadolu’nun Türk Yurdu olması açısından büyük önem arz ediyor. 7-8 Ocak 1148’de ilçemizin Cankurtaran mevkiinde başlayıp Acıpayam ovasına açılan geçitte yapılan Kazıkbeli Savaşı, II. Haçlı Seferine karşı kazanılan zaferlerden biri olarak tarihe geçmiştir. Şanlı tarihimizin zaferlerinden biri olan Kazıkbeli Savaşı’nın 875. yıldönümünde, canla başla savaşarak şehitlik mertebesine ulaşan Atalarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. AK Parti olarak bizler, tarihimize yön veren ve tarihin akışını değiştiren birçok mücadele örneği sergileyen Denizli’mizin değerlerini sonsuza kadar yaşatmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Aziz vatanımız için kanını döken tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.