BAŞKAN GÜNGÖR “MENDERESLER KORKMAZ VE BİTMEZ”

BAŞKAN GÜNGÖR “MENDERESLER KORKMAZ VE BİTMEZ”

Ak Parti İl Başkanı Yücel Güngör Türkiye Cumhuriyeti tarihinde gerçekleşmiş ilk askerî darbe olan 27 Mayıs 1960 Darbesi’nin yıl dönümünde açıklama yaptı.

Ak Parti İl Başkanı Yücel Güngör Türkiye Cumhuriyeti tarihinde gerçekleşmiş ilk askerî darbe olan 27 Mayıs 1960 Darbesi’nin yıl dönümünde açıklama yaptı. Başkan Güngör “1960 Darbesi milletimize yapılan ilk darbe olarak tarihe bir utanç vesikası olarak geçmiştir. Demokrasiye sahip çıkmak vatan borcudur. Türkiye’de Menderes'ler korkmaz ve bitmez” dedi.

Başkan Güngör mesajında bağımsızlığı uğrunda her şartta mücadele eden milletimizin, zorlu şartlardan geçtiğini belirterek “Demokrasinin vesayet altına alındığı birçok dönemden geçtik ve bu günlere geldik.  Vesayet, hüküm sürdüğü her dönemde haksız ve hukuksuz olarak masum insanların kanına girmiş, vatansever milletin evlatlarını postallarıyla ezmiştir. 27 Mayıs 1960 Darbesi tarihe bir utanç vesikası olarak geçti” şeklinde konuştu.

“Millet İradesi Her Zaman Vesayetçi Zihniyetlere Galip Gelecektir”

Modern Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki ilk darbe olan, tarihe idamlarla geçen 27 Mayıs askeri darbesinin, üzerinden 62 yıl geçti. Başkan Güngör yaptığı açıklamada “27 Mayıs 1960 ihtilaliyle Anayasa ve TBMM feshedilirken ülkenin başbakanı ve iki bakanı idam edildi.  62 yıl önce vesayetçi zihniyet tarafından ülkemizin demokrasi yolunda yaşamış olduğu ağır darbe ve ihanetlerin ilki olan 17 Mayıs 1960 Darbesi, yakın geçmişimizde de 15 Temmuz darbe girişimi ile vatana ihanet etmeye çalışılmış ancak milletimizin iradesine sahip çıkma gücü ve güçlü milli irademiz sayesinde amaçlarına ulaşamamışlardır. Millet iradesi her zaman vesayetçi zihniyetlere galip gelecektir" diye belirtti.

BAŞKAN GÜNGÖR “VESAYETÇİ ODAKLARA EN BÜYÜK DERSİ 15 TEMMUZ’DA VERDİK”

27 Mayıs 1960’ın tarihe bir utanç vesikası olarak geçen bir ihtilal olduğunu belirten Başkan Güngör “27 Mayıs sabahı Silahlı Kuvvetler adına radyodan yayınlanan bildiride, ‘Bugün Türk Silahlı Kuvvetleri memleketin idaresini eline almıştır’ ilanıyla Demokrat Parti’nin ve Adnan Menderes’in görevlerine son verilmiş DP hükümeti tasfiye edilmişti. 1960 darbesi sonucu yönetimi Milli Birlik Komitesi devralmıştır. Bunun sonucu olarak da hapis cezaları ve idamlar gerçekleşmiştir. Türkiye bu darbenin bedellerini çok ağır ödedi. Üzerinden yılların geçmesine rağmen vesayetçi odaklar tarafından 15 Temmuz’da da benzer bir senaryoyu devreye sokmaya çalışanların oyunu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşuyla bozulmuştur. Vatanına ve milletine sevdalı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan vesayetçi odaklara milletimiz ile birlikte en büyük dersi 15 Temmuz’da vermiştir” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE 1960 DARBESİ’NİN BEDELİNİ AĞIR ÖDEDİ!

1960 Darbesi’nin Türkiye’ye ekonomik, sosyal ve siyasi açıdan ağır bedeller ödettiğini belirten Başkan Güngör “1960 darbesi sonucu Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan, Celal Bayar, Refik Koraltan ve birçok isim hakkında idam kararı verildi. Bu isimlerden sadece Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan idam edildi. Diğerlerinin cezası ömür boyu hapse çevrildi.27 Mayıs 1960’ta düşük rütbeli askerlerin ‘hücre’ şeklinde örgütlenerek kurduğu cuntanın yönetime el koymasıyla ülkede yeni bir süreç başladı. Türkiye 1960 Darbesi’nin bedelini çok ağır ödedi. ‘Yeter Söz Milletindir’ diyerek Milletimizin gönlünde taht kurmuş Başbakanımız Merhum Adnan Menderes'i, Bakanlarımız Merhum Fatin Rüştü Zorlu'yu ve Merhum Hasan Polatkan'ı bir kez daha Rahmetle özlemle anıyorum” dedi.