BAŞKAN GÜNGÖR GAZİLER GÜNÜNÜ KUTLADI!

BAŞKAN GÜNGÖR GAZİLER GÜNÜNÜ KUTLADI!

AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör TBMM tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik unvanı ile Mareşal Rütbesinin verilişin 101. Yıldönümü ve 19 Eylül Gaziler Gününü kutladı.

Başkan Güngör yayınladığı mesajında “Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canını ortaya koyan bütün şehitlerimize ve gazilerimize minnettarız.  Bize emanet edip, bıraktığınız bu vatanımızda sizlerden aldığımız ilham ve gururla vatanımıza, milletimize, ülkemize hizmet etmek için gayret sarf etmekteyiz” İfadelerinde bulundu.

“BU TOPRAKLARI BİZE VATAN YAPAN, GAZİ VE ŞEHİTLERİMİZİN KANLARIDIR”

Gazilik, Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakârlığının yaşayan destanıdır. 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla açıklama yapan Başkan Güngör, “Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır. Toprak eğer üstünde ölen varsa vatandır’ anlayışıyla bu toprakları bize vatan yapan, gazi ve şehitlerimizin kanlarıdır. Yüreklerindeki vatan, bayrak, millet aşkıyla tarihe destan yazan gazilerimiz; sadece yaşarken değil, bu Aziz Millet dünya üzerinde var olduğu müddetçe, bu topraklarda yaşayan herkes için birer onur ve şeref vesileleridir. Sizler, Şehitlerimiz ile birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen Aziz Milletimiz hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiştir. Yüce Türk Milleti bağımsızlığını savaşlarda göğüs göğüse çarpışarak kazandığı için gaziliğin değeri, çok büyük ve çok anlamlıdır. Üzerinde bulunduğumuz toprak parçasında düşman korkusu olmadan yaşamlarımızı sürdürebiliyorsak, bu hem kahramanlarımızın canlarını vatan için feda etmiş olmaları ve hem de halen feda etmekte oldukları içindir” şeklinde konuştu.

“KAHRAMAN GAZİLERİMİZİ RAHMETLE, MİNNETLE ANIYORUM”

1921 yılında, TBMM tarafından Mustafa Kemal ATATÜRK' e “Mareşal” rütbesi ile “Gazilik” unvanı verilmesinin onurunu yaşadıklarını belirten Başkan Güngör, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman gazilerimizi, hayatta olanları şükranla ve teşekkürle, Hakkın rahmetine kavuşan kahraman gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Sizler bizim baş tacımızsınız, onurumuzsunuz. Sizlerin kahramanlığı ile yükselen bir vatanımız var. Gerek şehitlerimiz gerek gazilerimiz bu ülkeye en fazla değer katan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni şaha çıkaran çok değerli unsurlar. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.