BAŞKAN GÜNGÖR, “BASIN MİLLETİMİZİN, KONUŞAN DİLİ'DİR" 

BAŞKAN GÜNGÖR, “BASIN MİLLETİMİZİN, KONUŞAN DİLİ'DİR" 

AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Güngör, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü için yayımladığı mesajında 10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günün hep birlikte kutlanması gerektiğini belirtti.

Başkan Güngör, “Toplumsal bilinci ve kamu yararını gözeten, uzun ve zorlu çalışma koşullarına aldırış etmeden fedakârca çalışan, ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeleri kamuoyu ile paylaşma yolunda emek harcayan başta Denizli Basın Mensuplarımız olmak üzere tüm kıymetli basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, ebediyete intikal eden kıymetli basın mensuplarımızı rahmetle anıyorum. Ülkemizde yapılan hizmetlerin, yapmış olduğumuz çalışmaları kamuoyuna bildiren kıymetli basın çalışanlarımız bizler için oldukça önemli. AK Parti olarak bizler 20 yıldır gazetecilere ayrıcalıklar ve yasal haklarında önemli iyileştirmeler yaptığımız gibi, özellikle yerel gazetelerin ayakta kalabilmeleri maksadıyla büyük adımlar attık, atmaya da devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Güngör mesajında, “İlkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını kullanmasını sağlayan, toplumun genel görüş ve taleplerini kamuoyuna yansıtan basın mensuplarımız, demokrasinin temel unsurlarından biridir. Meslek ilkelerini ve vatandaşlarımızın hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak, görevini en iyi şekilde icra eden ve demokrasimize katkı sağlayan basın emekçilerimiz, milletimizin konuşan dili, gören gözü, işiten kulağıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, kamuoyunu doğru ve objektif olarak bilgilendiren, ilkeli ve dürüst tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, sağlık ve esenlikler diliyorum” şeklinde konuştu.