BAŞKAN COŞKUN’DAN 23 NİSAN MESAJI

BAŞKAN COŞKUN’DAN 23 NİSAN MESAJI

BAŞKAN COŞKUN’DAN 23 NİSAN MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. Yılı dolayısıyla mesaj yayımladı. 
Başkan Coşkun mesajında şu ifadeleri kullandı;

“Bugün ülkemizin her köşesinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıldönümünü ve bir milletin istiklalini ve çocuk masumiyetini bir araya getiren Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir heyecanla kutluyoruz.
23 Nisan 1920, ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ sözünden hareketle ecdadımızın birlik ve beraberlikten ödün vermeden, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler verdiği, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkma adına Milli İradeyi hâkim kılıp Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni meydana getirdiği ve cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı tarihtir. 
Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ulusal egemenliğimizi geleneksel olarak kutladığımız bu günü ayrıca çocuklarımıza armağan ederek, bu davranışı ile çocukların haklarını dünya gündemine taşımış, geleceğimiz olan çocuklara sevgisini en yüksek seviyede ispat etmiştir. Çocuklarımızın gözlerindeki ışık ve yüreklerinde taşıdıkları umutları ülkemizin geleceği adına bizlere güç vermektedir. Çocuklarımızın umutlarının yeşertilmesi, milli ve manevi değerlerine güçlü bir şekilde bağlı, şahsiyet ve vizyon sahibi nesiller olarak yetişmesi hepimize ait olan bir sorumluluktur.
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, hür irademizi ve bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz aziz Şehitlerimizi, Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Pamukkale’miz başta olmak üzere, ülkemizdeki, dünyadaki tüm çocukların bayramını kutluyorum.”