Başkan Çavuşoğlu söz verdiği Horoz Kart’ı tanıtımını yaptı

Başkan Çavuşoğlu söz verdiği Horoz Kart’ı tanıtımını yaptı

Horoz Kart ile bir elin verdiğini diğer el görmeyecek

(İHA) - Emeklilere ve yeni doğum yapan annelere verdiği sözü tutan Başkan Çavuşoğlu, ‘bir elin verdiğini diğer el görmeyecek’ anlayışı ile hayata geçirdikleri Horoz Kartı tanıttı. Büyükşehir Belediyesi sosyal desteklerinin sadece küçük esnafta geçecek Horoz Kart ile yapılacağını anlatan Başkan Çavuşoğlu, 5 bin TL’lik emekli ikramiye tutarının kartlara yüklendiğini, bugün Merkezefendi ile Pamukkale ilçelerinde, bayramdan sonra ise diğer ilçelerde dağıtımının yapılacağını müjdeledi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizlililere söz verdikleri ve “bir elin verdiğini diğer el görmeyecek” anlayışı ile hayata geçirdikleri Horoz Kartın tanıtımını yaptı, kartlara ilk olarak emeklilere söz verdikleri bayram ikramiye tutarının yüklendiğini ve kartların bugün dağıtımına başlayacaklarını müjdeledi. Başkan Çavuşoğlu, makamında yaptığı açıklamada bir sözlerini daha tutmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, Denizli’nin artık Horoz Kart ile tanıştığını söyledi. Denizli’de sosyal yardıma muhtaç ve ekonomik uçurumu bariz bir şekilde yaşayan vatandaşları “bir elin verdiğini, diğer elin görmeyecek” anlayışı ile destekleyecekleri Horoz Kart’ı tanıtan Başkan Çavuşoğlu, “Bu kart vasıtasıyla şehrimizde dayanışmayı arttıracağız. İlk olarak Kurban Bayramı öncesinde emeklilere vermiş olduğumuz ikramiye sözümüzü Horoz Kart ile yaşama geçiyoruz” dedi.

Yeni doğum yapan annelere de müjde
Vaat ettikleri 5 bin liralık ikramiye tutarının yüklü olduğu Horoz Kartların dağıtımını bugünden itibaren Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde ikamet eden emeklilere yapacaklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Bayramdan sonra ise diğer ilçelerimizdeki emeklilerimize Horoz Kartları teslim edilecek. Yeni doğum yapan annelere verdiğimiz 4 bin TL’lik tutarın yüklü olduğu Horoz Kart sözümüzü de bayramdan sonra hayata geçireceğiz. Şimdiden emeklilerimize ve yeni doğum yapan annelerimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Horoz Kart ile küçük esnaf kazanacak
Horoz Kart’a ilk olarak emeklilere verdikleri 5 bin TL’lik ikramiye tutarını yüklediklerini belirten Başkan Çavuşoğlu, sadece esnafta geçecek kartların nasıl kullanılacağını ise şu şekilde açıkladı: “Bu kartlarımızı mahallenizde bulunan küçük esnafımız da kullanabileceksiniz. Yani bu kartlarımız zincir ve büyük alışveriş merkezlerinde değil, anlaşmalı olduğumuz mahallenizde bulunan küçük esnaflarımızda kullanılacak. Markette, manavda, kasapta hatta berberde bile kullanabileceğiniz bir sistemi yaşama geçiriyoruz. Herkesin mutlu olduğu, dayanışmanın en üst seviyeye çıkarıldığı bir Denizli oluşturma hayalini gerçekleştireceğiz. Bunu yaparken de küçük esnafımızın, yani mahallenizde bulunan, akşam cebinizde paranız olmadığında 2 ekmek alabildiğiniz ya da ‘yarın ödeyeyim’ deyip alışveriş yapabildiğiniz küçük esnafa sahip çıkabileceğimiz bir sistemi kuruyoruz. Huzurun, barışın, mutluluğun ve birlikteliğin olduğu, herkesin huzurla yaşadığı bir Denizli kurmak dileğiyle hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.”