Başkan Catlık : Sayın Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı Denizli'de Ağırlamaktan Onur Duyduk

Başkan Catlık : Sayın Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı Denizli'de Ağırlamaktan Onur Duyduk

 AYSİAD Yönetim Kurulu Başkanı  Mahmut CATLIK Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı  Ersin Tatar'ın Denizli ziyareti ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı

   AYSİAD Yönetim Kurulu Başkanı  Mahmut CATLIK , Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı  Ersin Tatar'ın Denizli ziyareti ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Catlık basın açıklmasında şu ifadelere yer verdi :

Denizli Büyükşehir Belediyesi,  AYSİAD ve EkoAvrasya Vakfı’nın katkılarıyla 27 Aralık 2023 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sn. Ersin Tatar’ı Denizlimiz de misafir ettik.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Türk devletleri arasındaki stratejik önemi ve sosyo-kültürel birlikteliğin sağlaması ayrıca Ekonomik anlamda ki işbirliğini geliştirmek adına düzenlemiş olduğumuz program nedeniyle Denizli’mize teşrif eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar'a şükranlarımı sunarım.

Bu güzel programın gerçekleşmesinde emeği olan başta Sayın Valimiz Ömer Faruk COŞKUN’ a tüm imkanlarını seferber eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman ZOLAN’ a,  programın icrasında başından sonuna kadar mücadele eden kıymetli EkoAvrasya Vakfı Mütevelli heyeti başkanı Sayın Hikmet EREN’ e , Sayın Rektörümüz Ahmet KUTLUHAN’ a, bizlerle beraber olan Muharip Gaziler Derneğine, Denizli Büyükşehir Belediyesinin tüm personeline, İlçe Belediye Başkanlarına,  Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerimize, Sivil Toplum Kuruluşlarının değerleri başkanlarına ve üyelerine, odalarımızın değerli temsilcilerine, kıymetli basın mensuplarına,  bizlere desteklerini hiç esirgemeyen AYSİAD üyelerine , emeği geçen herkese ve tüm Denizliye teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.

Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğü için 22-23 Aralık tarihinde pençe kilit operasyonu bölgesinde canlarını feda eden aziz şehitlerimize cenabı Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum kederli ailelerinin silah arkadaşlarının yüce Türk milletinin hepimizin başı sağ olsun herkes bilsin ki şehitlerimizin dökülen kanları yerde kalmayacak terörizmle mücadele her alanda her yerden sonuna kadar devam edecektir şehitlerimizin ruhları şad mekanları cennet olsun.

     Nüfusu çok dengeli, getirisi çok yüksek aynı zamanda çok iyi hayatı olan; yemekleri, iş imkanları, Avrupa Birliği’ne girmeye aday, turizm yatırımları, eğitim ve sağlık turizmi alanlarında büyük başarıları, yolsuzluğun ve suç oranının çok düşük olduğu MÖ 333 yılından itibaren birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış kendi cumhurbaşkanı, meclisi, bakanları olan Türkçe konuşan , Türk lirası kullanan 330 gün güneşi ile büyüleyen el değmemiş kumsallara sahip, bağımsız bir Türk devleti ile sosyal kültürel ve ekonomik anlamda iş birliği çalışmaları yapmaktan onur ve mutluluk duyuyoruz.


    Sayın Cumhurbaşkanımız Ersin TATAR’ ın göreve geldiği günden itibaren Türkiye Cumhuriyeti devleti ve bağımsız Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için söyledikleri bizleri heyecanlandırmış ve gururlandırmıştır.15 Kasım 1983 yılında kurucu Cumhurbaşkanımız merhum Rauf DENKTAŞ’ ın yaktığı ateşin sönmediğini görmek bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Kıbrıs’ta yan yana yaşayan iki devlet olduğu gerçeği yadsınamaz. Bu konuda bizlerin de Kıbrıs Türk’üyle beraber mücadele edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.


   Ancak asıl mücadelemiz beraberce yeni başlıyor. Son dört yıldır pandemi sürecinin de devreye girmesiyle dünya yeniden şekilleniyor, pazar payı ülkelerin ekonomik durumları değişiyor. Devletler ve ekonomiyi oluşturan, yönlendiren en küçüğünden en büyüğüne kadar işletmeler; ortaya çıkan hiç kimsenin bilmediği sorunlarla mücadele etmek zorunda kalıyor ve ilk defa karşılaştıkları sorunlara çözüm yolları geliştirmeye çalışıyorlar.


   Karmaşa, para piyasasındaki hareketlilik, siyasi olarak oluşabilecek sıkıntılar, ham madde sıkıntısı, üretimdeki dengesizlik, sosyal yaşamdaki değişiklikler, teknolojinin yanlış kullanımı yeni dünya düzenini oluşturuyor. Yani para ve güç el değiştiriyor.


Bu süreçte ise bizim rolümüz yaşanan ve yaşanabilecek sıkıntılarda çözümü beraber bulmak olacaktır. Özümüz bir, dilimiz bir, inancımız bir, tarihimiz bir, her kulvarda Kıbrıs Türküyle kucaklaşacağız, gönül köprüleri kuracağız. Bu görüşmelerin sonunda el birliğiyle güç birliğiyle gönül birliğiyle dilde, kültürde işte birlik diyerek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için elimizden gelen işle başlayacağız. 

Birlikte yatırım yapalım, birlikte üretelim birbirimizi destekleyelim, beraber büyüyelim 21. yüzyılda ayakta kalmak yaşamak ekonomik güce bağlı ise beraberce bunları gerçekleştirelim.

Bundan sonraki süreçte Denizli’mizin tüm imkanlarını, potansiyelini, pozitif yönlerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için aktarmaktan ve iş insanlarını ilimizde ağırlamaktan AYSİAD’ lılar olarak mutluluk duyacağız.


Son olarak Kıbrıs Türküne yönelik zulmü ve acıyı dindiren şehitlerimizin, Kıbrıs Türküne her şeyini veren Türkiye Cumhuriyeti devletini hiç ağzından düşürmeyen vatan, bayrak, millet aşkının ne demek olduğunu bizlere yaptıklarıyla örnek olan merhum kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf DENKTAŞ ve merhum Doktor Fazıl KÜÇÜK’ ün de  ruhları şad mekanları cennet olsun. Yaşamlarını devam ettiren gazilerimize, mücahitlerimize de Allah’tan uzun ömürler dilerim.