Başkan Arslan, milli güreşçi Hasan Şahin'i unutmadı

Başkan Arslan, milli güreşçi Hasan Şahin'i unutmadı

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çamelili milli güreşçi Hasan Şahin’in vefat yıldönümü nedeniyle anma mesajı yayımladı.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan Çameli'li Millî güreşçi  Hasan Şahin’in  vefat yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı 

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan  mesajında, Hasan Şahin’in aldığı başarı üstüne başarıyla yeni nesle örnek olacak bir şahsiyet olduğunu vurguladı.

Başkan Arslan  Çameli'nin Milli Güreşçilerinden  Kırkpınar'da 1971'de başpehlivan olan Hasan Şahin daha sonra Hüseyin Çokal ve birçok pehlivana ustalık yaptı. 1984'te Kırkpınar hizmet ödülü alan Şahin, hakemlik ve yağlı güreş antrenörlüğü de yaptı.

Her Yıl geleneksel hale getirdiğimiz Hasan Şahin’in anısına her yıl Hasan Şahin Yağlı Pehlivan Güreşleri düzenleyerek Ata sporumuzun gelecek nesillere aktarılmasında, onun yaşatılmasında çocuk ve gençlerimizin ilham alacağı  Kara Hasan Lakaplı Hasan Şahin’i Türk Milleti'ne ve Çameli’ye  elde ettiği başarılarla unutulmaz yıllar yaşatan büyük güreşçimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Rûhu şâd olsun!. 

Hasan Şahin Kimdir

1941 yılında Çameli Doğumlu Hasan Şahin 19 Yaşında güreşe başladı 30 sene boyunca güreş sporu ile uğraştı İstanbul ve İran’da düzenlenen Dünya Şampiyonalarında iki defa ikinci oldu.Sivas ve İstanbul’da düzenlenen Dünya Şampiyonasına katılan Şahin burada da dünya ikincisi oldu.Kırkpınarda düzenlenen güreşte altın kemer kazanan Şahin Minder güreşinin ardında yağlı güreşle ilgilendi.Bir Süre Eğitmenlik yapan Şahin 50 yaşında güreş sporu ile uğraşmayı bıraktı

Çameli Belediye Başkanı 
Cengiz Arslan