Başkan Arslan 2022 yılını değerlendirdi

Başkan Arslan 2022 yılını değerlendirdi

Çameli Belediyesi’nin çalışkan ve başarılı Belediye Başkanı Cengiz Arslan, 2022 yılının kendileri açısından son derece başarılı geçtiğini belirterek, 2023 yılının da başarılı geçeceğini söyledi

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Aslan, gazetemizden Nesrin Altınsır’a Çameli ilçesinin 2022 yılını değerlendirdi, 2023 yılındaki beklentilerini anlattı.

Çameli Belediyesi’nin çalışkan ve başarılı Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli’nin Tarım ve Turizm ilçesi olduğuna dikkat çektiği açıklamalarında, “Çameli Tarım ilçesidir. 2022 yılı bereketli ve güzel geçti. Aynı zamanda Turizm konusunda da beklentilerimizi aştık. Bu yıl tarımsal girdiler güzeldi. Buğday, Arpa, Tütün ürünlerinde çok güzel hasat gerçekleştirdik.  Alabalıkta zaten birinciyiz. Ceviz ve Fasulye ile Anason üretiminde birinciyiz. Bizim tahminlerimize göre Tarım konusunda 2022 yılı girdilerimiz 800 milyon lira var. Çameli çiftçisi çok güzel, bereketli bir sezon geçirdi. 2023 yılında da hedefimiz budur. Turizm konusunda da iddialıyız. Yamaç paraşütü dünya standartlarına erişti.” Dedi

ÇEVRE BÖLGELERİN MERKEZİ OLDUK

“Çameli Belediyesi’nin çalışkan ve başarılı Belediye Başkanı Cengiz Arslan değerlendirmelerinde daha sonra şunları söyledi; “Yaz aylarında yayla turizmimiz sebebiyle nüfusumuz 10 bin artıyor. Çameli Çevre bölgelerin, yerleşimlerin  yaylası konumuna geldi. Yaylaya gelenler, ilçemizi beğenerek gayrimenkul satın alıyorlar. 2022 yılı 10’cu ayında ilçemizde 8 bin üzerinde tapu devrimiz var. Bir kez gelenler sonrasında imkanları varsa burada yerleşiyorlar. Aynı zamanda emekli olup, köye göçler devam ediyor. Emlak tahminimizin üzerinde çıktı.”

TURİZM DÜNYA STANDARDINI YAKALADI

“Çameli özellikle Yamaç Paraşütü ile Dünya standartını yakaladı. Buna paralel olarak Turizm işletmelerimiz  dünya standardında hizmet veriyorlar. Buda çok önemli bir gelişmedir. 2023 yılında 56 milyonluk bütçe oluşturduk. Üç ay içerisinde 33 milyonluk harcama yaptık. Kepçe, ekipman alımı yaptık. İmar planlarını yapıyoruz. Bazı kurumlarımızdan hibe alıyoruz. Hepsi Çameli için.”

SOSYAL TESİSLERİMİZ GENİŞLİYOR

“Belediye olarak sosyal tesislerde ve halkımızın diğer ihtiyaçlarında çalışıyor, başarıyoruz. Bu yıl içerisinde Çamelispor sahası ihale edildi, gençlik merkezi inşaatı sürüyor, mahallelerimizde taş döşeme işi devam ediyor. Güneş enerji konusundaki çalışmalar bitmek üzere. Pazar yeri projemiz var. Doğal gaz çalışması yapılıyor. Bir hafta içerisinde doğal gaz ile Çameli tanışacak. Cumhurbaşkanımız Karadeniz doğal gazı müjdesi verdi. Bu elbette bize de yansıyacak. Ayrıca Büyükşehir ile asfalt çalışması var. 2014 den günümüze kadar devam ediyor. Büyük yol aldık.”

ÇAMELİ TARİHİNİ ORTAYA ÇIKARIYORUZ

“Çameli sempozyumunu yaptık. Çok önemliydi. Kısa zamanda kitabı da basılacak. 53 bildiri ile Çameli tarihi, coğrafyası ve kültürü ile ortaya çıkarıldı. Bunu gerçekleştiren bütün kesimlere teşekkür ediyorum.

Kültür ve sosyal faaliyetlerimiz var. Festivalimiz 4 gün, 6 günde yamaç paraşütü yapıldı. Yerini buldu. 2033 yılından 2027 yılına kadar yamaç paraşüt dünya kupası Çameli bünyesinde verilecek. Bu bizim için çok önemli. Bu vesile ile halkımızın 2023 yılını da candan kutluyorum”