BAŞKAN AKIŞIK’TAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN AKIŞIK’TAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Akışık, Öğretmenler Günü mesajında Şehit Öğretmen Ayşenur Alkan’ı unutmadı.

Öğretmenliğin ayrıcalıklı bir meslek olduğuna dikkat çeken Başkan Akışık mesajında, geçtiğimiz günlerde Karkamış'taki roket saldırısında şehit olan 22 yaşındaki öğretmen Ayşenur Alkan'ı da unutmadı. Başkan Akışık mesajında öğretmenlerin, çocuklarımıza yol gösteren birer rehber olduğunu vurgulayarak, "Daha iki gün önce Gaziantep'in Karkamış ilçesinde hainler tarafından gerçekleştirilen roket saldırısında bir yavrumuzla birlikte genç bir öğretmenimizi kaybettik. Öğretmenimiz Ayşenur Alkan'ın öğrencileri sığınağa indirdikten sonra "başka öğrenci var mı?" diye yukarı çıktığı esnada gelen bir şarapnel parçası ile şehit düştüğünü biliyoruz. Kendisine emanet edilen yavruları korumak için canını ortaya koyan fedakar şehidimiz Ayşenur Alkan başta olmak üzere, gerek görevi başında şehit düşmüş gerekse de ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum" dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZİN RUHUNDA FEDAKARLIK VAR

Öğretmenliğin ruhunda fedakarlık yattığına dikkat çeken Başkan Akışık, öğretmenlerin kutsal bir görevi yerine getirdiklerine vurgu yaparak; “Öğretmenler, çocuklarımızı sevgi ve saygıyla eğiten kutsal görevin neferleridir. Güzel ülkemiz Türkiye’nin geleceğe emin adımlarla gidebilmesi, çağdaş uygarlık seviyelerinde kalabilmesi için çocuklarımızı tereddütsüz bir şekilde emanet ettiğimiz öğretmenler hayati öneme sahiptir. Nitekim Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” diyerek öğretmenliğin önemine değinmiştir. Böylesi bir ruhla görevini icra eden öğretmenlerimizin, öğrencilerimizi büyük bir özveriyle eğiteceğinden hiç şüphem yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu kutsal görevi yerine getirirken şehit düşen ve hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor; sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere yol gösteren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.