Başkan Akçay, "2023 Yılı Bizim Yılımız Olacak"

Başkan Akçay, "2023 Yılı Bizim Yılımız Olacak"

Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay 2022 yılında gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Akçay “Biz büyümek ve gelişmek ayrıca turizmden pay almak istiyorum" dedi.

Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay 2022 yılını değerlendiği açıklamalarında, 2023 yılının kendileri için kalkınma ve hizmetlerin yoğunlaşacağı bir yıl olacağını belirterek, “gerek ekonomik, gerekse sosyal yatırım alanlarında Beyağaç ilçesi parmakla gösterilen ilçelerimizden olacak. Çalışmalarımız bu yöndedir” dedi.

Başkan Akçay gazetemize verdiği röportajında, Beyağaç ilçesinin parmakla gösterileceğini belirterek, şunları söyledi; ”İlçemizde 35 bin dönüm arazi ekip biçiliyor. Bunun 10 bin dönümü tütün, 15 -16 bin dönümü de yem bitki üretilen topraklardır. Sistemli olmasa da hayvancılık yapılıyor. 5 bin dönüm civarındaki zeytinlik alanımız, 2500 dönüm civarında ceviz dikilen topraklarımız var. İlçemizin güzel bir coğrafyası ve doğa güzellikleri var. Bu açıdan değerlendirildiğinde, Turizm de daha çok doğa turizmi ve Eko turizme doğru kayıyor.  Bu bize avantaj sağlıyor. Dağlarımızı, yaylalarımızı, ovalarımızı, gökyüzümüzü ve ağaçlarımızı turistlerimize, gezginlerimize tanıtarak buradan da bir gelir elde etmek istiyoruz.” Dedi.

SOSYAL VE KÜLTÜREL ALANDA ÇALIŞIYORUZ

Başkan Akçay, açıklamalarında 2021 ve 2022 yıllarının kendileri açısından iyi geçmediğini belirterek, “Belediye olarak vatandaşlarımızın rahat yaşaması için altyapı, üstyapı hizmetlerini sunduk. Sosyal ve kültürel anlamda kendimizi geliştiriyoruz.  Bu yöndeki alt yapımızı biraz daha geliştirerek, 2023 yılından itibaren bunu Uluslararası bir boyuta taşıyacağız. Beyağaç’ın tanıtımına fayda vermiş olacağız. Ayrıca 2022 yılı içerisinde sosyal tesisler kazandırdık. Büyükşehir belediyemizin de ilçemize kazandırdığı çok ciddi hizmetleri var. Ayrıca zeytin yağımızın üretim tesisi ile ilgili çalışmasına da başladık. Önümüzdeki yıl hizmete açmış olacağız. Bir zeytinyağı fabrikamız olacak”

GELECEK YIL DURMADAN ÇALIŞACAĞIZ

“2023 yılı Cumhuriyetimizin kuruluşunu 100 yılıdır. Ve bizim için çok şeyler ifade etmektedir. Tabii ki 2023 yılında da durmak yok. 2024 yılında görev süremiz bitecek, kısmet olursa 2024 yılında da yerleşim anlamında TOKİ'nin uygulamış olduğu bir proje olacak. Altyapılı arsalar ve Köyceğiz Yolumuzun üzerinde Yumaklı Yaylası dediğimiz bir yer var orada sıfırdan bir EKO turizm Köyü kurmuş olacağız. Bir Projemiz ise  mahallelerimize taş kaplama yapacak olduğumuz yerlerimiz var. İlçemizin Doğa güzellik anlamında Türkiye'nin çok nadide yerlerinden bir tanesi ilçemizin 5 noktadan giriş olması, bizim şu andaki tek tez avantajımız ulaşan yolların standartlarının biraz düşük olması bizim bunlarla da ilgili çalışmalarımız var bu standart yükseldikten sonra Beyağaç çıra ile aranan bir yer olacak. Bizim misyonumuz görevimiz biz büyümek istiyoruz, gelişmek istiyoruz turizmden pay almak istiyoruz, kırsal turizm ile buradaki insanların geçim kaynağı yapmak istiyoruz. Tüm bunları yaparken de elimizdeki mevcut doğal güzellikleri ekolojik güzellikleri doğasal varlıklarımızı aslını bozmadan bütçe imkanlarımız dahilinde yeni nesillere aktarmak gibi bir misyonumuz var.”