BAŞKAN AKCAN'DAN 9 BİN ÇALLI ÇİÇEĞE 9 BİN KARANFİL

BAŞKAN AKCAN'DAN 9 BİN ÇALLI ÇİÇEĞE 9 BİN KARANFİL

Dağdaki çobandan, tarladaki çiftçiye kadar herkese ulaştılar

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Çal Belediyesi 9 bin kadın ve genç kıza karanfil dağıttı. Belediye Başkanı Fethi Akcan’da fırsat buldukça gittiği yerler de kadınlara karanfil verip, günlerini kutladı, “Hayat mücadelesinde kadınlar, erkeklerle eşit şartlarda yer almalıdır. Bu durumda sadece kadın hakları değil, demokrasimiz de gelişecektir” dedi. 

Çal Belediyesi çalışanları tarlada, evlerinde çalışan kadınlara karanfillerini verebilmek için yoğun mesai harcadı. Dağda koyun ve keçi otlatan çoban kadınlardan, evlerinde yufka açan kadınlara kadar tüm kadın ve genç kızlara ulaşıp 9 bin karanfili dağıtan belediye çalışanları şimdi de yarın (Cumartesi) Çal Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde saat 20.30-23.00 arasında düzenlenecek olan Kadınlar Günü Eğlence Programı’na hazırlanıyor. Başkan Fethi Akcan’da Çallı kadınları Kadınlar Günü eğlence programına davet etti.

“BİZE DÜŞEN SORUMLULUK KADINA DESTEK VERİP YOLLARINI AÇMAKTIR”

Belediye Başkanı Fethi Akcan, hayatın zorlu mücadele sürecinde kadınların erkeklerle eşit şartlarda yer alması gerektiğini, yerel yöneticiler olarak ta kendilerinin kadınlara destek vermek zorunda olduklarını söyledi. Akcan, “Çal’da kadınlara istihdam yaratmak için çabalıyoruz. Kadın istihdamına katkı için tekstil atölyesi açtık. Ardından atölyede yetişen kadınlar Deniz Tekstil’de çalışmaya başladı. Kadın Kooperatifi’nde de kadınlara ciddi bir gelir ve istihdam sağlandı. Türk kadını akıllı ve üretken. Yeter ki biz yollarının açılmasına destek olalım. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.