BAKLAN’DA 9 OY KAYBOLDU

BAKLAN’DA 9 OY KAYBOLDU

İtirazlarının ilçe seçim kurulu tarafından ret edilmesi ile il seçim kuruluna itiraz eden Baklan İyi Parti ve CHP İlçe başkanlıkları, itiraz haklarının verilmesini istiyorlar.

İtirazlarının ilçe seçim kurulu tarafından ret edilmesi ile (yarın) il seçim kuruluna itiraz etmeye hazırlanan Baklan İyi Parti ve CHP İlçe başkanlıkları, itiraz haklarının verilmesini istiyorlar.

İlçe başkanlarına göre, 227 oy kullanılmasına rağmen 9 oyun tutanaklarda yer almadığı ve kullanılan oyun 218 olarak yazıldığını dile getirdiler. Diğer bir sandıkta da 20 oyun gösterilmediği belirtiliyor. 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan CHP Baklan İlçe Başkanı Belma Aycan, “Sandık sonuç tutanaklarında birçok tutarsızlık olmasına rağmen (kullanılan oy-geçersiz sayılan oy=geçerli oy) eşitliği sağlanmadığı halde, (bir sandıkta 20 oy eksik görünmesine rağmen) itirazımız reddedilmiştir. Bu durum vicdanları kanatmış, hakka, hukuka olan güveni zedelemiştir. Mücadelemiz hak yerini bulana kadar sürecektir. Sonuçtan emin olanlar tekrar sayımdan korkmaz. Sandıktan kim çıkarsa da göğsünü gere gere “kazandım,” demenin gururunu yaşar.” Derken, İyi Parti milletvekili Yasin Öztürk ise, adaletsizlik olduğuna dikkat çekerek, “Kullanılan oy 227 olarak görünmektedir. Ala partilere göre kullanılan oy 218’dir. Yani 9 oyun nerede olduğu belli değildir. Küçük bir farkla AKP adayı tarafından kazanılan seçimlerin, bu hatalar giderildiğinde adayımız Hakan Orhan’ın kazanacağını biliyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz” dedi.