Baklan ilçesinde doğal atık su arıtma tesisi inşa ediliyor

Baklan ilçesinde doğal atık su arıtma tesisi inşa ediliyor

Baklan ilçesinde doğal atık su arıtma tesisi inşa ediliyor

(İHA) - Çevreci yatırımlarını sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, Baklan ilçesinin Çataloba Mahallesi’ne doğal atık su arıtma tesisi inşa ediyor.

Doğa ve çevreye yönelik yatırımlarıyla örnek olmayı sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Baklan ilçesinin Çataloba Mahallesi’ne doğal atık su arıtma tesisi inşa ediyor. Çataloba Mahallesi’nde atık suların doğaya zarar vermeden arıtılmasını sağlanması amacıyla yapılan tesis tamamen doğayla uyumlu yapılıyor. Arıtma tesislerinin en büyük işletme maliyeti olarak bilinen elektrik tüketiminin bulunmadığı çevreci tesis 4 bin 500 metrekare alana kurulacak. Tek kademeli olarak inşa edilecek 352 kişi kapasiteli doğal atık su arıtma tesisi günlük ortalama 30.98 metreküp suyu arıtacak. Doğal arıtma ile tesise ekilen azot, fosfor giderici ve topoğrafyaya uygun bitkiler sayesinde atık sular yeniden tarımsal kaynaklı olarak kullanılması amaçlanıyor.

“Yaşanabilir bir Denizli için doğa ve çevre yatırımlarımıza devam ediyoruz”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, daha yaşanabilir bir şehir için çevreci yatırımlara çok önem verdiklerini söyledi. Küçük ölçekli bölgelere yönelik kurdukları doğal atık su arıtma tesislerinin hem doğaya uyumlu olması hem de elektrik tüketimi gibi işletme maliyetlerinin bulunmaması nedeniyle çok avantajlı olduğunu kaydeden Başkan Zolan, “İnsan hayatını korumak ve geleceğimize daha yaşanabilir bir Denizli bırakmak için doğa ve çevre ile uyumlu yatırımlarımıza devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın nerede neye ihtiyacı varsa bunları gidermek için koşmaya devam edeceğiz inşallah. Tesisimiz şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.