Bakan Bayraktar: Makine Zirvesinde Denizli’ye 10 bin kişilik istihdam müjdesi verdi

Bakan Bayraktar: Makine Zirvesinde Denizli’ye 10 bin kişilik istihdam müjdesi verdi

Bakan Bayraktar: Makine Zirvesinde Denizli’ye 10 bin kişilik istihdam müjdesi verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Denizli'de düzenlenen Makine Zirvesi'nde Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için kritik bir yatırım müjdesi verdi. Bayraktar, sanayi bölgesinin enerji altyapısını güçlendirecek trafo merkezi yatırımının yapılacağını ve bu bölgede 10 bin kişilik istihdam sağlanacağını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Denizli’de düzenlenen Makine Zirvesi’nde kent ekonomisine büyük katkı sağlayacak önemli bir yatırım müjdesi verdi.

Bakan Bayraktar, sanayicilerin uzun süredir talep ettiği trafo merkezi yatırımının Makine İhtisas OSB’ye kazandırılacağını açıkladı. Bu yatırım sayesinde bölgedeki enerji altyapısı güçlenecek, sanayicinin üretim kapasitesi artacak.

Yalnızca enerji altyapısıyla sınırlı kalmayan açıklamada, Bayraktar, Makine İhtisas OSB’nin tam kapasiteyle faaliyete geçmesiyle birlikte 10 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanacağını belirtti.

Bakan Bayraktar, “Üreten sanayicimizin yanındayız. Yatırım, üretim ve istihdam üçgeninde Türkiye’nin her bölgesine destek vermeye devam edeceğiz. Denizli’deki bu yatırım, sadece bir sanayi bölgesi değil, aynı zamanda binlerce vatandaşımıza ekmek kapısı olacak,” ifadelerini kullandı.

Bu açıklama, bölgede faaliyet gösteren sanayiciler ve iş arayanlar arasında büyük heyecan yarattı. Hem üretim gücünü artıracak hem de binlerce kişiye iş olanağı sağlayacak bu gelişme, Denizli ekonomisinin çehresini değiştirecek nitelikte.