BABADAĞ’DA MİMARLARIN DENETİMİNDEN GEÇMEYEN BİNALARA RUHSAT YOK

BABADAĞ’DA MİMARLARIN DENETİMİNDEN GEÇMEYEN BİNALARA RUHSAT YOK

Babadağ Belediyesi ve Mimarlar Odası arasında Mesleki Denetim ve Teknik İş Birliği Protokolü imzalandı. Protokole göre Babadağ’da projeler öncelikle Mimarlar Odası’nın kontrolünden geçecek

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin yaraları hala sarılmaya devam ederken yerel yönetimler depreme karşı hazırlıklarını güçlendiriyor. Depreme karşı dayanıklı yapıların yapılması için harekete geçen Babadağ Belediyesi, Mimarlar Odası Denizli Şubesi ile örnek bir protokole imza attı. TMMOB’a bağlı Mimarlar Odası ile ‘Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği Protokolü’ imzalayan Babadağ Belediyesi ilçede ruhsat alınmak istenilen projeleri Mimarlar Odası denetimine tabii tuttu.  Protokole göre Babadağ ilçesinde ruhsat alınacak olan projeler için, önce Mimarlar Odası’nın mesleki denetim kontrolünü yapması, daha sonrasında belediyeye ruhsat başvurusu yapılması sağlanacak. Dün bir araya gelen Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı ve Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Özlem Durdu Kabel protokolü imzalayarak iş birliğine başladı. 

MİMAR ÖZLEM DURDU KABEL: SAĞLIKLI, NİTELİKLİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR KENTLEŞME…

Konuyla ilgili Mimar Özlem Durdu Kabel “Babadağ Belediyesi ile Şubemiz arasında Mesleki Denetim ve Teknik İş Birliği Protokolü imzaladık. Protokol kapsamında Babadağ Belediyesi'nde ruhsat alacak projelerin öncelikle Odamız tarafından mesleki denetim kontrolünün yapılması ardından belediyeye başvurulması gerekmektedir. Hem Odamız adına hem de Babadağ Belediyesi adına protokolün sağlıklı, nitelikli ve sürdürülebilir bir kentleşme elde etmek için yapıldığını vurgulamak istiyorum. Babadağ Belediyesi adına protokolü imzalayan Ali Atlı'ya teşekkür ediyorum.” dedi.

BAŞKAN ALİ ATLI: DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı ise konuyla ilgili “Ülkemizin içinden geçtiği bu süreç hepimizi çok üzdü. Depreme ne kadar hazırlıksız bir ülke olduğumuzu gördük ve hemen bu konuda çalışmalarımıza başladık. Uzmanlardan sürekli olarak duyduğumuz ‘Deprem değil, bina öldürür’ sözünü unutmamak gerekiyor. Babadağ’da artık ruhsat alınmak istenilen binalar için vatandaşımız önce Mimarlar Odası’nın kontrolünden geçecek. Mimarlar Odası’nın kontrolünden geçen binalar belediyemize ruhsat başvurusunda bulunabilir. Sağlıklı ve güvenilir bir kentleşmenin Babadağ’da sağlanması açısından önemli bir protokol olduğunu düşünüyorum. İş birliği sağlayan Mimarlar Odası Denizli Şubesi’ne teşekkür ediyorum.” dedi.