AYSİAD, ÜYELERİNİ CUMHURBAŞKANLIĞI YATIRIM OFİSİ İLE BULUŞTURDU

AYSİAD, ÜYELERİNİ CUMHURBAŞKANLIĞI YATIRIM OFİSİ İLE BULUŞTURDU

Antalya Kemer’de gerçekleşen organizasyonda AYSİAD, üyelerini Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile bir araya getirdi.

Her yıl gerçekleştirilen geleneksel AYSİAD istişare toplantısı 02-04 Şubat 2024 tarihlerinde Antalya Kemer’de düzenlendi. Denizli adına farkındalık üretmeyi kendisine görev edinen ve bu bağlamda birçok ilki gerçekleştiren AYSİAD, 2024 İstişare Toplantısında çok önemli bir buluşmaya da imza attı. 

Antalya Kemer’de gerçekleşen organizasyonda AYSİAD, üyelerini Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile bir araya getirdi. 

AYSİAD’ın, çeşitli oda, meslek grupları ve sivil toplum örgütleri ile yapmış olduğu ortak projelerle ilgili çalışmalarının amaç ve hedeflerini belirlerken seçtiği yöntem ve uygulamaların takdir topladığını belirten AYSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Catlık, Türkiye Cumhuriyeti ve Denizli adına yaptıkları çalışmalarla ilgili bir sunum yaptı. 

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Müdürü Muhittin Aslan, AYSİAD Başkanı Mahmut Catlık’ın sunumundan ve AYSİAD olarak hayata geçirilen proje ve çalışmalardan etkilendiğini belirterek, Türkiye’nin yatırım ortamı ve fırsatları hakkında genel bilgilendirme ve Türkiye’de ki potansiyel ortaklar ve hizmet sağlayıcılar ile ilgili konular gündemde olmak üzere, Türkiye'nin sunduğu yatırım fırsatlarını küresel iş dünyasına tanıtma ve yatırımcılara Türkiye'ye yapacakları yatırımın her aşamasında verilen destekler üzerine bir sunum yaptı.

DAHA BÜYÜK PROJELERE İMZA ATMAK ZORUNDAYIZ 

AYSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Catlık, toplantı sonrasında yaptığı değerlendirmede, “AYSİAD olarak biz her yıl bir sonraki yılın fizibilite çalışmasını yapmak, üyelerimizin görüşlerini almak adına istişare toplantıları gerçekleştiriyoruz. Konuşmamda bahsettiğim gibi daha büyük projelere imza atmak zorundayız. Değişen bir dünya var. Ekonomik olarak sorunlarımız var. Sadece eleştirerek ve şikayet ederek değil, mücadele ederek bu işin içinden çıkabileceğimizi düşünüyorum. Bu doğrultuda projeler üretmeye çalışıyoruz. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti devletinin mevcut bölgede çok güçlü olması gerekiyor. Denizli çok önemli bir il. Birçok farklı sektörü bünyesinde bulunduruyor. Birçok noktada gelişen bir kentiz. Eksiklerimiz var mı tabii ki var. Biz bu eksikliklerimizi tamamlayacak unsurları oluşturmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Yatırım ofisine çok teşekkür ediyorum. Çok büyük bir kurum. Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinin büyüklüğünden hiçbir şüphemiz yok. Ancak bizim sorunumuz ne; kamu kurum ve kuruluşlarıyla tam iletişim halinde değiliz. Kimin kimden nasıl faydalanacağını bilmiyoruz. İşte bugün harika bir sunum gerçekleştirdik. Devletimizin ne kadar bizim yanımızda olduğunu gördük. Doğru hamlelerle doğru yatırımlar yaparsanız sonuca nasıl ulaşılacağını, doğru yatırımcıları çekmenin devlet eliyle nasıl olduğunu gördük bugün. Bu nedenle yapmış olduğumuz bu çalışmayı daha da büyüterek Denizli’ye taşıyıp Sanayi odamızla ve Ticaret odamızla, ilgili kurum ve kuruluşlarla çalışmalar yaparak Denizli’deki sanayicimize de anlatmamız gerekiyor. Bize anlatılanları anlatalım ki büyük işlerin beraberce nasıl başarılabildiğini herkesin görmesi lazım” açıklamasında bulundu.