AYSİAD, KOSOVA Heyetini Denizli’de Ağırladı

AYSİAD, KOSOVA Heyetini Denizli’de Ağırladı

AYSİAD, EkoAvrasya Vakfı ve Denizli Ticaret Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen “Türkiye-Kosova Ekonomik İşbirliği İmkânları” başlıklı toplantı 1 Eylül 2023 tarihinde Denizli’de gerçekleşti.

Son yıllarda siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki faaliyetlerle büyük bir ivme kazanan Türkiye-Kosova ilişkilerinin değerlendirildiği ve Kosova’daki yatırım ve iş imkânları ile Türk iş insanlarına sunulan desteklerin katılımcılara aktarıldığı toplantıya; Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Genel Başkanı Fikrim Damka, EkoAvrasya Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, Kosova Türk Ticaret Odası Genel Sekreteri,  Kosova'dan gelen iş adamlarının oluşturduğu Esnaf Odaları üyeleri  ve  AYSİAD üyeleri ayrıca Denizli’nin önde gelen iş insanları katılım sağladı.

Kosova Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, 3 günlük Denizli programı kapsamında; Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ali Erbeyin, AYSİAD üyeleri ve Avrasya Genç Girişimciler topluluğu ile bir araya geldi.

Ayrıca Heyet Denizli Büyükşehir Belediyesi yetkileriyle beraber Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı, Teleferik, Nihat Zeybekçi Kongre Kültür Merkezine ziyarette bulundular.

“KONUKLARIMIZI AĞIRLADIK VE BÜYÜK MUTLULUK DUYDUK”

Avrasya Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Mahmut Catlık, “ Denizli’de 3 gün boyunca konuklarımızı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Denizli’mizi tanıtmak, sektörlerimizi, hayallerimizi ve iş insanlarının potansiyellerini farklı kültürlere aktarmak dostumuz ülkelerin yetkilileriyle buluşturmaktan ayrıca mutluluk duyuyoruz. Yapmış olduğumuz etkinliğimiz Türkiye-Kosova arasında ilişkiyi daha da kuvvetlendireceğine, beraberce büyük yatırımlara imza atacağımıza inancım tamdır. Sayın Bakanımız Fikrim Damka’ya ve heyetine Denizli’ye geldikleri için gönül dolusu teşekkürlerimi sunuyorum.  Ayrıca organizasyonu beraber düzenlediğimiz EkoAvrasya Vakfı’na teşekkür ediyorum” dedi.

“DENİZLİ İŞ DÜNYASI İLE TANIŞMAK ÇOK ÖNEMLİYDİ”

Denizli’de olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, “ AYSİAD’ın kıymetli dernek başkanı  ve üyeleriyle birlikte olmaktan çok mutluyuz. Denizli’de bizleri en iyi şekilde ağırlayan STK, iş insanı ve ismini sayamadığım herkese çok teşekkür ediyorum. Daha önce EkoAvrasya ile yapılan organizasyon çerçevesinde Erzurum’da bulunmuştuk. Şimdi de bu ekonomik iş birliği Denizli’ye taşındı. Denizli ile Kosova arasındaki ekonomik iş birliğini geliştirmek, hem de Denizli iş dünyası ile tanışmak çok önemliydi. Denizli ile Kosova arasındaki ilişki 3 gündür yaptığımız iş birliği ile başlamadı. Pamukkale Üniversitesi ile Prizren Üniversitesi iş birliği daha öncesine dayanıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda düzenlediği tiyatro festivalinde de burada yer almıştık. Kültürel ve geleneksel anlamda Denizli ile Kosova arasında mükemmel bir uyum var. Şimdi de bunu ekonomiye yansıtmak için çalışmalara başladık. Denizli Ticaret Odası, Denizli Sanayi Odası ile görüştük ve verileri paylaşarak, yapılabilecek iş imkanlarını konuştuk. Bu bir ilkti ve tanışma olarak görüyoruz. Ekim ayı içerisinde de iadeyi ziyaret düşünüyoruz” diye konuştu.

“GENÇLERİ BALKANLARA VE KOSOVA’YA TAŞIYACAĞIZ”

Denizli ile Kosova arasında çok güzel köprüler kuracaklarını söyleyen Damka, “ EkoAvrasya, AYSİAD ve Denizli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çok daha güzel işler yapacağız. Burada gençlerle görüştük. Onlarında Balkanlara ve Kosova’ya ayrı bir merakı var, gençlerimizi taşıyacağız. Onlarında gelmesi ve görmesi gerekenler var. Onları Balkanlardaki mevcut topluluklar ve halkla bir araya getirmeyi planlıyoruz. Çünkü Türkleri ve insanını çok fazla seviyorlar” dedi.