AYSİAD 'ın Gurur Günü

AYSİAD 'ın Gurur Günü

AYSİAD ( Avrasya Yönetici Sanayici İş İnsanları Derneği ) yeni üyelerine beratlarını verdi

AYSİAD Yeni üyelerini takdim etti

AYSİAD ( Avrasya Yönetici Sanayici İş İnsanları Derneği ) yeni üyelerine beratlarını verdi. Kahvaltılı bir organizasyon düzenleyen AYSİAD,hem son bir yılın yapılan hizmetlerini özetledi hem de yeni üyelerine hoş geldin dedi. 

Düzenlenen organizasyona Denizli büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Büyükşehir Kültür Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı ,kalabalık bir davetli topluluğu ve basın mensupları katıldı.

 Avrasya Yönetici Sanayici İş İnsanları Derneği ( AYSİAD) Başkanı Mahmut Catlık konuşmasında şu konulara değindi:

Hiçbir zaman bizi yalnız bırakmayan ve destekleyen değerli basın mensupları her yıl düzenlemiş olduğumuz üyelerimizin birlik ve beraberliğini arttırmak, yeni üyelerimizin beratlarını takdim etmek üzere düzenlemiş olduğumuz organizasyonumuza hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

Avrasya yönetici sanayici iş insanları derneği olarak yaşantımızın her noktasında, gittiğimiz her yerde, yapmış olduğumuz tüm projelerde derneğimizi anlattık hayallerimizi aktardık düşüncelerimizi izah ettik. Çok önemli bir ismimiz var geçmişten gelen bir kültürümüz var bundan sonraki süreçte de taşıdığımız isme bize aktarılan kültüre sadık kalarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, ilimize, üyelerimize hizmet etmeye devam edeceğiz.

Son yıllarda ülkemiz her açıdan birçok sorunla mücadele etmiştir. Bu zaman diliminde ilk defa karşılaştığımız sorunlara yeni çözüm yolları üretmenin mücadelesini verdik. Pandemi, sel felaketleri, orman yangınları ve en son 11 ilimizi etkileyen içimizi yakan bir depremle karşılaştık. Bu felaketlerde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bu süreçlerde zarar gören vatandaşlarımızı yalnız bırakmayan ve her yaşanan olaydan sonra bizleri arayarak neler yapmamız gerektiğini soran siz değerli üyelerimize teşekkür ederim.

Şu anda da ülkemiz ekonomik olarak istediğimiz seviyede gitmemektedir. İşletmelerimizin, esnafımızın bir an önce daha iyi şartlarda hizmet vermeye devam etmesi en büyük arzumuzdur. İşletmelerimizin, esnafımızın ve vatandaşımızın ayrıca yaşadığımız ilin sıkıntılarını saygı çerçevesinde doğru bir sivil toplum kuruluşunun yapacağı gibi hiçbir siyasi argüman gütmeden doğruları ve düşüncelerimizi çözüm yollarıyla beraber her türlü platformda kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğimizin bilinmesini isterim.

AYSİAD bugüne kadar yapmış olduğu tüm faaliyetlerde farklı sivil toplum kuruluşlarını, odaları, Denizli Büyükşehir belediyesini, ilçe belediyelerini, iş birliği yaptığı farklı ülkelerdeki oda ve temsilcileri, paydaş vakıf ve dernekleri de işin içerisine katarak daha geniş çevrelere ulaşmanın yollarını aramış ve bunu başarmıştır. 

Uygulamaya çalıştığımız model kendimize çizdiğimiz yol haritası şudur. Uluslararası ilişkilerden ekonomiye, sanattan sosyolojiye, etkin olduğumuz her alanda yüksek performans göstererek, etkili kararlar alarak ve doğru adımlar atarak projeler geliştirmek ve bunları uygulamaktı.

Bu doğrultuda son 4 yıl içerisinde iki yüzün üzerinde etkinlik gerçekleştirdik, 60 üyemizin tanıtıldığı ve çalışmalarımızı anlattığımız tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ulaşan, 19 ilçeye gönderilen 4 gazete bastık. 5 uluslararası etkinlik gerçekleştirdik, bir resim ve kompozisyon yarışması düzenleyerek çocuklarımıza ulaştık, birçok kurumla iş birliği protokolleri imzaladık. Pamukkale Üniversitesi bünyesinde Avrasya genç girişimciler topluluğunu kurduk.

 En önemlisi Denizli Büyükşehir Belediyesi ile yapmış olduğumuz protokolle ahiliğin merkezi Denizli de ahilik kültürünü geliştirme projesi kapsamında Nihat Ökten evini AYSİAD’a kazandırdık. Derneğimize ve bizlere güvenerek bu kadar güzel bir yeri tahsis eden değerli üyemiz Denizli Büyükşehir belediye başkanımız sayın Osman Zolan'a teşekkür ediyorum.

Bu çalışmaların sonucu olarak 2 devletten hizmet beraatı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti cumhurbaşkanından takdirname ve Kosova hükümetinden bir teşekkür belgesi alarak Aysiad‘ımızı gururlandırdık. 

Onlarca ziyaret ve kabul gerçekleştirdik. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Merkezefendi Belediyesi, Çal Belediyesi, Sarayköy Belediyesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti belediyeler birliği, Denizli Ticaret Odası, Denizli Sanayi Odası, AISEC, Esnaf Odası, Türk Ocakları, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kosova iş insanları topluluğu, Türk Kosova Ticaret Odası, EKOAVRASYA vakfı ve benzeri birçok kamu kurum kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle ortak projeler yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. 

Bugüne kadar gerçekleştirdiklerimiz bundan sonra yapacaklarımızın referansları olacaktır. Pamukkale üniversitesindeki öğrencilerimizle yapmış olduğumuz çalışmalarda Avrasya genç girişimciler topluluğunda 500 öğrenciye ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. ilk işimiz öğrencilerimizle beraber iş insanlarını buluşturarak, önlerine yeni hedefler koyarak, doğru yolları göstererek güzel projelere imza atmaktır.

Cumhuriyetimizin 100. Yılından almış olduğumuz kudretle bundan sonraki süreçte daha büyük hedefler çizerek birçok yeni projeye imza atacağız. Gerçekleştirdiğimiz projelerde Denizli’mizin tarihini, sanayisini, yemeklerini, ekonomik koşullarını nasıl doğru anlattıysak bu çalışmaları daha da büyüteceğiz.

 Geniş iç ve bölgesel pazarları, stratejik konumumuzu, dinamik iş insanı nüfusumuzu, sektörel fırsatlarımızı, Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanlığı yatırım ofisiyle paylaşarak üyelerimize yeni yollar göstermeye çalışacağız.

Gerçekleştirdiğimiz sosyo kültürel faaliyetlerle Aysiad’ımızı Avrasya’da, Balkanlar’da, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde nasıl gururla anlattıysak bundan sonraki süreçte yaptıklarımızı Türk iş birliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) başkanlığıyla paylaşarak daha büyük kitlelere ulaştırmanın yollarını arayacağız.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Türk birliğinde almış olduğu önemli görevi biliyoruz. Türk birliği Genel Sekreterliği ile iyi ilişkiler kurarak Denizli’mizin ve üyelerimizin potansiyelini bu ülkelerle paylaşmalarının yollarını arayacağız. Daha büyük ve profesyonel düşüneceğiz. 

Şunu unutmayınız ki;

·         Aysiad üyesi her firma sektöründe prestij sahibidir ve bilinirdir. 

·         Aysiad birçok fırsat doğurur, ticari bir ağ oluşturmanızı sağlar. 

·         Sunduğu imkanlarla sosyal bir çevre oluştur. Ahilik gelenekleriyle daha hassas ticaret yapmanıza imkân verir.

·         Aysiad uluslararası bir markadır yurtdışı ve iş gezisi organizasyonlarıyla ufkunuzu ve hayal gücünüzü kuvvetlendirir.

·         Her aysiad üyesi derneğimizi farklı kurum ve kuruluşlarda temsil görevine sahiptir. Oluşturacağımız komisyonlarla ülke ve dünya gündemini yakından takip eder ve çözüm yolları arar. 

·         Aysiad üyelerinin ülkenin ve ilimizin önde gelen kurum kuruluş ve şirketleriyle ortak iş birliklerine gitmesini sağlar. 

·         Aysiad hazırladığı raporlar ve düzenlediği organizasyonlar aracılığıyla bürokrasiye doğrudan temas eder ve üyelerinin sorunlarını ilgili kurum ve kuruluşlara iletir.

Heyecanımızdan hiçbir şey kaybetmeden, almış olduğumuz bu bayrağı en doğru şekilde teslim etmenin bilinciyle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Temel hedefimiz bu güçlü ilde siz değerli üyelerimizin hayal gücünü arttırmak yeni yollar çizmenize yardımcı olmak ve kanunların doğru bir şekilde yorumlanmasını sağlamak ve desteklemektir.

Bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğumuz tüm çalışmalarda destek olan yönetim kurulumuza, istişare kurulumuza, kurucular kurulumuza, üyelerimize gönül dolusu teşekkürlerimi sunuyorum.

Aramıza yeni katılan üyelerimize teşekkür eder Aysiad’ımıza hayırlı olmasını temenni ederim dedi.