Aydem Yenilenebilir Enerji, Söke'deki RES Gücünü iki yeni türbinle 57 MW'a Yükseltti

Aydem Yenilenebilir Enerji, Söke'deki RES Gücünü iki yeni türbinle 57 MW'a Yükseltti

Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Serdar Marangoz, “148 bin konutun enerji ihtiyacı karşılanacak”

Aydem Yenilenebilir Enerji, Söke'deki RES Gücünü iki yeni türbinle 57 MW'a Yükseltti

Türkiye'nin yenilenebilir enerjide öncü şirketi Aydem Yenilenebilir Enerji, Aydın'ın Söke ilçesindeki rüzgâr enerji santralinin (RES) kurulu gücünü iki yeni türbinle 57 MW'a çıkardı. 

Sadece yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten Türkiye'nin en büyük şirketi Aydem Yenilenebilir Enerji, Söke RES’in rüzgâr kapasitesini artırmak amacıyla her biri 6 MW kurulu gücünde olan iki yeni türbini, Bakanlık onayı ile devreye alarak enerji üretimine başladı. 

Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Serdar Marangoz, yeni türbinlerin kanat çapı bakımından Uşak RES'teki gibi Türkiye'de enerji üretimi gerçekleştiren en büyük rüzgâr türbinleri olduğuna dikkat çekerek, "Kanat uzunluğu ile rotor çapı 165 metreye ulaşan toplam 12 MW gücündeki iki yeni türbinimizin kurulumunu üç ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak Bakanlık onayının ardından devreye aldık. Yeni türbinlerle birlikte 17 türbine ulaşan santralimizin 45 MW olan kurulu gücü 57 MW'a çıktı. Portföy toplam kurulu gücümüz ise 1.180 MW’a yükseldi” dedi.  

“148 bin konutun enerji ihtiyacı karşılanacak”

Söke RES’in yıllık 228 GWh enerji üretim kapasitesi ile 148 bin konutun enerji ihtiyacını karşılayacağını belirten Serdar Marangoz, “Temiz enerji üretimi sayesinde santralimizin her yıl absorbe edeceği emisyon miktarı yaklaşık 6 milyon 500 bin kızılçam ağacının emisyon miktarına eşit. Ülkemizin yenilenebilir enerji kapasitesini artırmanın yanı sıra sürdürülebilir geleceğimize de katkı sağlayan yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" diye konuştu.