AVUKAT UFUK KÖK DENİZLİ BAROSU SEÇİMLERİNDE ADAYLIĞINI AÇIKLADI

AVUKAT UFUK KÖK DENİZLİ BAROSU SEÇİMLERİNDE ADAYLIĞINI AÇIKLADI

AVUKAT UFUK KÖK DENİZLİ BAROSU SEÇİMLERİNDE ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Denizli Barosu Başkan Adayı Avukat Ufuk KÖK adaylığı ile ilgili Denizli Gazeteciler Cemiyetinde , yönetimi ile birlikte aday tanıtımı ve basın açıklması yaptı. Ufuk KÖK açıklmasında şu ifadelere yer verdi.

Öncelikle bu anlamlı günde beni ve çalışma arkadaşlarımı evinizde misafir ettiğiniz için Denizli’nin özgür sesi, yılmaz kalemleri olan siz basın mensuplarına teşekkür ederim.

Bugün, burada bulunan ekip arkadaşlarım ile birlikte önümüzdeki günlerde yapılacak olan Denizli Barosu 49. Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda Denizli Barosu’na hizmet etmeye talip olduğumuzu duyurmak için burada bulunuyoruz.

1927 yılından bu yana adaletin yılmaz savunucusu olan ve Türkiye’nin sayılı baroları arasında gösterilen Denizli Barosu’na hizmet etmek adına çıktığımız bu kutsal yolda; baromuza bugüne kadar büyük emekler vermiş ve bugünden sonra da emek vermeye hazır ve gönüllü olan meslektaşlarımızın yer aldığı genç ve güçlü bir liste ile bu görevlere talip olduğumuzun bilinmesini isterim. Bugüne kadar Denizli Barosu’na hizmet etmiş, emek vermiş ve baromuzun bugünlerine gelmesine katkı koymuş başta baro başkanlarımız ile kurul ve organlarında görev almış tüm meslektaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim. Ayrıca diğer listelerde aday olan meslektaşlarıma da seçimlerin demokratik bir ortamda gerçekleşmesi adına sürece olan katkılarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Mesleğimize ve Baromuza hizmet etmek için birlikte yola çıktığım ve bugün burada bulunup Denizli Barosu Yönetim Kurulu üyeliğine aday olan yol arkadaşlarımı, bu yolda gerek işinden gerekse ailesinden daha çok ödün vermeye hazır olan öncelikle kadın meslektaşlarımdan başlamak üzere sizlere takdim etmek istiyorum. Av. Aylin UZAR YILMAZ, Av. Seher AYDEMİR, Av. Büşra TIKIROĞLU, Av. Tuğçe BURHAN ARIK, Av. Özgür KARGÜL, Av. Engin YILDIZ, Av. Muhsin DİNÇER, Av. Alper GÜLEÇ, Av. Ömer Faruk EREN, Av. Mustafa Alperen TÜREMEN. Meslektaşlarıma, benimle aynı hayalleri paylaştıkları, Baromuza hizmet etmek için fedakârca bu görevlere talip oldukları için teşekkür ederim.

Kendimden de kısaca bahsetmem gerekirse 1979 yılında Denizli'de doğdum. Evli ve bir kız çocuk babasıyım. 2007 yılında avukatlık stajımı tamamlamanın ardından şehrimizde serbest avukat olarak çalışmaya başladım. Mesleğimi icra ederken karşılaştığım sorunlar, meslektaşlarım ile olan dayanışma duygusu ve mesleğime duyduğum aidiyet beni o günlerden itibaren Denizli Barosuna hizmet etmeye yöneltti.

Bunun için o tarihlerde Baromuzun çeşitli komisyon ve organizasyonlarında yer aldım, gelişen süreçte mesleğime daha etkin hizmet edebilmek amacıyla ilk olarak Ekim 2016 yılında yapılan seçimlerde yönetim kurulu üyeliğine seçildim. Sonrasında ise Temmuz 2021 ve Ekim 2022 yıllarında yapılan seçimlerde de Denizli Barosu Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildim, Temmuz 2021’den bu yana Denizli Barosu Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekteyim. Ayrıca Baromuzun birçok komisyonunda ve Türkiye Barolar Birliğinin Avukat Hakları Merkezinde halen devam eden görevim bulunduğu gibi Türkiye Barolar Birliği bünyesinde “Göç Bağlamında İdari Gözetim” konusunda eğitmenlik yapmaktayım.

Yol arkadaşlarım ile birlikte bu yola çıkarken kendimize görev edindiğimiz ve sözünü verdiğimiz baro anlayışını sizlere anlatmak istiyorum.

Bizler;  İlk Baro Başkanımız Av. Feyzi AKEREN’den başlamak üzere bugüne kadar baromuza hizmet etmiş tüm başkanlarımızın taşıdığı bu kutsal meşaleyi bir adım öteye taşımak, Her türlü hukuksuzluğun karşısında dimdik durmak,  Toplumsal olaylara kayıtsız kalmayıp kamuoyunun öncüsü olan bir baro olmak,

Şehrimizdeki kamu kurumları, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve hukuk fakültesi ile etkin şekilde iletişim ve işbirliği kurmak,

Meslektaşlarımızın birbirleri ve baro arasındaki aidiyetini daha da üst seviyelere çıkarmak,

  Katılımcı, şeffaf ve meslektaşlarımızın görüş ile beklentilerini önceleyen bir yönetim anlayışı sunmak,

  Baromuz ile Türkiye Barolar Birliği arasındaki iletişim ve işbirliğini geliştirmek,

  Avukatların mesleki yaşamlarındaki ihtiyaçlarına yönelik geliştirdiğimiz çevreci ve pratik projelerimiz ile mesleki ihtiyaçlara somut çözümler sunmak,

 En kıdemlisinden en genç meslektaşımıza kadar ayrım gözetmeksizin tüm avukatların hak ve menfaatlerini savunup güncel mesleki sorunlarımız hakkında etkin kamuoyu oluşturarak çözüm alana kadar mücadele etmek,

  Kanunlara aykırı ve suç oluşturacak şekilde faaliyetlerde bulunup vatandaşların da hak kayıplarına neden olan danışmanlık kisvesine sığınan şirketlere karşı etkin mücadele etmek, adına yılmadan özveriyle çalışacağımızın sözünü veriyoruz.

Bunlarla birlikte “Ben Değil Biz Olduğumuz”, birlikte akıl ürettiğimiz ve omuz omuza çalıştığımız bir süreç geçirmek ve az önce belirttiğim amaçları hep birlikte gerçekleştirmek için tüm meslektaşlarımın desteğinin, varlığının ve katkısının çok önemli olduğunu belirtmek isterim.

Kaybedenin olmadığı kazananın Denizli Barosu olacağı seçim sürecinde; şahsım ve listemizde aday olan yol arkadaşlarım adına tüm meslektaşlarımızdan destek istiyor, listemizi Denizli Barosu’nun kıymetli avukatlarına emanet ediyorum.

Birlikte başarıp birlikte yöneteceğimiz bir Denizli Barosu hayali ile saygı ve sevgilerimi sunuyorum.