Avrupalı Denizlililer Çal'da buluşuyor

Avrupalı Denizlililer Çal'da buluşuyor

Avrupalı Denizlililer Derneği ve Çal Belediyesinin öncülüğünde bu yıl dördüncüsü Düzenlenen Avrupalı Denizlililer Derneği Denizli buluşması Çal ilçesinde yapılacak.

Avrupalı Denizlililer Çal ilçesinde buluşacak. Avrupalı Denizlililer Derneği ve Çal Belediyesinin hazırladığı "4. Avrupalı Denizlililer Denizli Buluşması" 25 temmuz salı günü saat 10:30' da  Çal Kumral Mesire alanında kahvaltı programıyla başlayacak. 

Gün boyu sürecek olan etkinlikte; Çal Yöresel Oyunları Gösterisi, 8 Asırlık Aşağıseyit Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı Resim Sergisi, Çal Kadın Kooperatifinin Yöresel Ürünlerinin standı açılacak. Ardından Çal'ın  Tarihi ve Doğal güzelliklerinin  gezilmesi (Kısık kanyonu,Kırık Minare,Hançalar Köprüsü ,Savranzade Camii,Apollon Lairbenos tapınağı gibi alanlar gezilecek. Akşam Programında ise  Saat 19:00 da Çamlık Mesirelikte Geleneksel Düğün Yemekleri yemekleri ve eğlence programı sonrasında ise etkinlik son bulacak.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Avrupa’daki önemli bir sivil toplum örgütü olan  Avrupalı Denizlililer Derneğini Çal’da ağırlamaktan mutluyuz. Bu tür etkinliklerle ve ziyaretlerle Çal’da turizmin alt yapısını oluşturmak için çalışıyoruz. Dedi