Av.Cahit ÖZKAN'DAN AVUKATLAR GÜNÜ MESAJI

Av.Cahit ÖZKAN'DAN AVUKATLAR GÜNÜ MESAJI

AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan’ın; 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verildi:

AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan’ın; 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verildi:

1958 yılından itibaren her yıl 5 Nisan, hukukun üstünlüğünün sağlanması ve kamu vicdanının razı olacağı şekilde adaletin tecelli etmesi adına çaba sarf eden avukatlarımız için müstesna bir gün olan Avukatlar Günü olarak kutlanmaktadır.

ADALETİN SAĞLANMASINDA ÖNEMLİ YERE SAHİPTİRLER

Yargının bağımsız olmasındaki en önemli göstergelerden birisi savunma hakkıdır. Savunma hakkının uygulayıcısı olan avukatlık müessesesi ise çağdaş hukuk siteminin ayrılmaz bir parçasıdır. Temel hakların öncelikli olanlarından olan savunma hakkını kullanan avukatlarımız, adaletin sağlanmasında ve uygulanmasında, toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların çözülmesinde ve giderilmesinde çok önemli bir göreve sahiptirler.

AVUKATLAR ADİL YARGININ KURUCU UNSURUDUR

Savunma makamının temsilcisi ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini savunucusu avukatlar,  adil yargının teminatı ve kurucu unsurudur.  Dünya tarihine baktığımızda avukatlar işkence kötü muamele başta olmak üzere tüm insan hakları ihlallerine karşı verdikleri mücadele takdir görmüştür.  Bu mücadele iledir ki insan hakları ve hukukun üstünlüğü kurumsallaşmış ve kurumsallaşmaktadır. Ancak ülkemizde avukatlık mesleği yasa ve uygulamada pek çok sorunla boğuşurken meslek odamız Barolar ve Barolar Birliği'nin kayıtsızlığı dikkatlerden kaçmamaktadır.  Etkin avukatlık baroların demokratikleşme senden ayrı düşünmeyecektir.

HÜKÜMETİMİZ DÖNEMİNDE BİRÇOK ÇALIŞMA YAPTIK

Savunmanın temsilcisi avukatların olmadığı yerde adil yargılamadan bahsedilemez. Hükümetlerimiz döneminde yargıyı güçlendirmek adına birçok çalışma yaptık. Avukatlarımıza gerekli değerin verilmesi ve kutsal görevlerinin en sağlıklı şekilde yerine getirilmesi için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bugünün demokratik meslek yapılanması ve adil yargı için etkin savunma makamının kurtuluşuna vesile olmasını diler, değerli meslektaşlarım 5 Nisan Avukatlar Günü’nü en içten duygularımla kutlarım.